Petrovic over band met Advocaat: 'Ik ben niet bevriend met de trainer, maar met de mens Dick Advocaat'

Petrovic over band met Advocaat: 'Ik ben niet bevriend met de trainer, maar met de mens Dick Advocaat'

Een paar dagen geleden werd bekend gemaakt dat Zeljko Petrovic de nieuwe assistent-trainer wordt van Dick Advocaat aankomend seizoen. De Montenegrijn heeft als speler van PSV al onder De Kleine Generaal gewerkt. Later ontstond er een hechte vriendschap tussen de twee.


In een interview met het AD vertelt Petrovic over zijn band met Dick Advocaat. Toen de op dat moment 30-jarige Petrovic een transfer maakte van RKC naar PSV leerde hij Advocaat voor het eerst kennen. De op dit moment 72-jarige trainer was toen hoofdcoach en Frank Arnesen fungeerde als technisch directeur. Die tijd was nog niet de aanleiding naar de vriendschap van de twee. Die kwam pas later, dat was volgens Petrovic namelijk na een wedstrijd tussen Nederland en Schotland. De twee raakte in een gesprek en er ontstond een klik. 'Ik kreeg zijn telefoonnummer. Advocaat zei: 'Als je iets nodig hebt, kun je me altijd bellen'.

Petrovic kent de Hagenaar ook als de trainer. Hij werkte al eerder als assistent voor Dick Advocaat bij Sunderland en FC Utrecht. 'Ik weet wat Advocaat met een training wil of wat er tactisch moet gebeuren. Zo coach ik de spelers. Ik coach niet op mijn manier, maar op de manier zoals hij zou willen dat ik het doe.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 62 reacties

Gast8007503978

Je plaatst een bericht als Gast8007503978