Wel of geen BeNeLiga? 'België heeft geen Feyenoord, PSV of Ajax'

Wel of geen BeNeLiga? 'België heeft geen Feyenoord, PSV of Ajax'

De BeNeLiga is door de Coronacrisis ineens weer een hot item geworden. Toch is het de vraag of alle prominenten wel voor zullen zijn. Welk land is er eigenlijk beter af als de BeNeLiga wordt ingevoerd? Onderzoeksbureau Deloitte moet de plussen en minnen van het samenvoegen van de competities in kaart brengen, maar in België denken ze dat het niet goed is voor hun voetbal.


"Het Belgische voetbal staat boven het Nederlandse. Kijk maar naar de nationale teams en de Europese coëfficiëntenlijst’’, aldus Bayat in gesprek met Het Algemeen Dagblad. Vital Bonkelmans is het echter niet eens met Bayat. "Bayat wijst op de nationale elftallen. Oké, dat van België is heel sterk, maar het heeft heel weinig met de nationale competitie te maken. Bovendien is Oranje ook ijzersterk, dat schaar ik ook gewoon bij de favorieten voor het EK volgende zomer."

Vergeet niet dat de Belgische clubs weinig presteren in Europese Leagues. "De prestaties in Europa? België heeft geen Ajax, hè. En vergeet niet wat PSV en Feyenoord in Europa al eens lieten zien. Nederland is qua clubs over het geheel eerder sterker dan minder dan België, denk ik. Bovendien komen er bij clubs uit het rechterrijtje als Sparta, FC Twente en Emmen bij jullie altijd veel mensen kijken, terwijl er bij de lagere clubs in België als Eupen, Moeskroen en Waasland-Beveren nauwelijks mensen kijken."

FR-Fans.nl mini poll

Ben jij voor of tegen de BeNeLiga?

0 stemmen


Discussieer mee! 50 reacties

Gast1978499765

Je plaatst een bericht als Gast1978499765