Malacia tankt zelfvertrouwen: 'Hij heeft veel met mij gesproken'

Malacia tankt zelfvertrouwen: 'Hij heeft veel met mij gesproken'

Tyrell Malacia is onder Dick Advocaat basisspeler geworden bij Feyenoord. Na een zijn doorbraak onder Giovanni van Bronckhorst werd het stil rondom de linksback, maar door blessures van Ridgeciano Haps en het vertrouwen van de huidige trainer is Malacia helemaal opgebloeid.


Malacia en Advocaat hadden vele gesprekken, zowel over sportief als privé zaken. "Hij heeft veel met mij gesproken en hij heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Die boost had ik zeker nodig en dat heeft me goed gedaan. Ik ben zeker blij dat hij nog een jaar de trainer van Feyenoord is", aldus de linksback in gesprek met RTV Rijnmond.

Malacia vindt het lastig om in te schatten wat voetbal zonder publiek doet. Ze spelen voor zichzelf, maar natuurlijk ook voor het publiek en zoals het er nu naar uitziet begint de competitie in september zonder publiek. "Het is zeker raar voor ons. Je speelt natuurlijk voor jezelf, maar je speelt ook voor het publiek. Het is heel raar om dan ineens in een leeg stadion te spelen, maar dat zijn nou eenmaal de maatregelen die genomen zijn."

Discussieer mee! 31 reacties

Gast3476207627

Je plaatst een bericht als Gast3476207627