Voorgestelde coronarichtlijnen betaald voetbal bekend

Voorgestelde coronarichtlijnen betaald voetbal bekend

We wachten er met zijn allen op: Om onze club(s) weer coronabestendig te zien trainen en voetballen. En daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Maar het vraagt veel, van alle betrokkenen. De Telegraaf schijnt in bezit te zijn van tientallen pagina's tellende protocollen, waarin nieuwe ontwikkelingen, maatregelen en richtlijnen worden beschreven.


De werkgroep Veilige Start Betaald Voetbal, onder leiding van bondsarts Edwin Goedhart, heeft voor verschillende fases op weg naar betaald voetbal met publiek een eigen protocol opgesteld. Het meest uitvoerige document is "Wedstrijden zonder publiek in coronatijd". Het treedt in werking zodra de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in september worden hervat.

Intakegesprek
"Het voornaamste uitgangspunt bij de organisatie van voetbalwedstrijden zonder publiek is dat alleen personen die functioneel aanwezig moeten zijn, toegang krijgen tot het wedstrijdnoodzakelijke deel van het stadion". Wat vooral opvalt is dat iedereen die het stadion betreedt een intakegesprek krijgt. Iedereen is dus in principe welkom, behalve mensen met klachten.

De Kuip wordt, net als alle andere stadions, in vier zones verdeeld: 1) veld en spelersgebied, 2) omgeving speelveld, 3) tribune en 4) stadionterrein. "Binnen iedere zone mogen niet meer dan honderd mensen aanwezig zijn. Dit om te voldoen aan het overheidsvoorschrift", aldus de KNVB en de clubs.

Maximaal 286 mensen
Het voorstel is om bij de grotere wedstrijden een maximum aan mensen toe te laten. In de Eredivisie zou het gaan om 286 mensen en in de Keuken Kampioen Divisie zou het gaan om 244 aanwezigen. Dit alles zou vallen onder het zogeheten dynamische aanwezigheidsplan.

Verder zijn de hygiënevoorschriften voor teams en arbitrage zijn gedetailleerd. Fysiek contact mag alleen op het speelveld, daarbij moeten staf en wisselspelers voorzien zijn van beschermingsmiddelen. Ook het materiaal voor de wedstrijd wordt gedesinfecteerd. De spelers mogen alleen eigen waterflessen meenemen die duidelijk herkenbaar moeten zijn.

Thuisspelend team
Het thuisspelende team dient als eerste team het veld te betreden. "Geen playerescorts, geen clubmascottes, geen elftalfoto’s", volgens de voorgestelde coronavoetbalregels voor.

Lees meer over:

Discussieer mee! 4 reacties

Gast6033970955

Je plaatst een bericht als Gast6033970955