Boel: ‘Binnen vijf jaar wil ik in de staf van Feyenoord 1 komen’

Boel: ‘Binnen vijf jaar wil ik in de staf van Feyenoord 1 komen’

Melvin Boel is nu 33 jaar. Vorige week vrijdag is naar buiten gebracht dat hij komend seizoen de Onder 18 van Feyenoord zal gaan trainen. Afgelopen seizoen trainde hij de Onder 17. In een longread van Rijnmond gaat het over de trainerscarrière van Boel en wat er nog moet komen.


Melvin Boel moest als jeugdspeler van 16-jaar vroegtijdig stoppen door een blessure. Een scheenbeenvliesontsteking. Hij besloot om training te gaan geven vanwege zijn obsessie voor voetbal. Hij begon de E’tjes van BVCB te trainen en later de C’tjes van de amateurclub uit Bergschenhoek. Via Be Fair, DSO en Spartaan ’20 komt hij terecht bij Feyenoord. Na een lunchafspraak met toenmalig hoofd jeugdopleiding Damien Hertog weet hij een stage af te dwingen op Varkenoord. Een stage was normaal gesproken alleen mogelijk voor oud-eerste elftal spelers.

Boel gaat zes maal in de week stage lopen als assistent van Jan Gösgens bij de A2. Na een jaar keert hij terug bij BVCB. Ditmaal als hoofdtrainer. Dit is hij drie jaar. In de drie jaar blijft hij wel nog actief bij Feyenoord. Overdag werkt hij bij de internationale tak van de Feyenoord Academy. ’s Avonds traint hij het eerste van BVCB. In 2017 wordt Boel uitgenodigd door Martin van Geel om sollicitatie te doen op de functie hoofdtrainer Feyenoord Onder 17. Hij gaat in op de uitnodiging en wordt het. Na twee seizoenen de Onder 17 te hebben getraind gaat hij in het seizoen 2020/2021 aan de slag als hoofdtrainer van de Onder 18.

Feyenoord-supporter Melvin Boel heeft een duidelijke ambitie: ‘Binnen vijf jaar wil ik in de staf van Feyenoord 1 komen.’ In het komende seizoen gaat Boel één keer in de week meelopen bij het eerste. Het lijkt hem fantastisch om te ervaren hoe Advocaat te werk gaat. ‘Ik voel veel waardering van technisch directeur Frank Arnesen en kijk er naar uit om meer op te steken van Dick Advocaat.’

Discussieer mee! 65 reacties

Gast5263442050

Je plaatst een bericht als Gast5263442050