UPDATE | 'UEFA ontkent uitspraken voorzitter Ceferin'

UPDATE | 'UEFA ontkent uitspraken voorzitter Ceferin'

Ongeveer een maand geleden werd bekend gemaakt door Minister-president Mark Rutte dat er in Nederland tot in ieder geval 1 september geen betaald voetbal is. Dit betekende automatisch dat het Eredivisie seizoen '19/20 niet voortgezet kon worden. Voorzitter van de UEFA Aleksander Ceferin is niet te spreken over de beslissing om competities stop te zetten. Zo gaf hij aan in een interview met Bein Sports. De beslissing om de Nederlandse competitie stop te zetten dreigt negatieve gevolgen te hebben.


Zo weet Corriere Dello Sport te melden. Ceferin: 'Ik denk dat de meeste competities het einde van de competitie kunnen halen. Degenen die ervoor kiezen om dit niet te doen, zullen de voorrondes moeten doorlopen als ze willen deelnemen aan de UEFA-wedstrijden.' Het lijkt erop dat clubs als Feyenoord en Ajax die al rechtstreeks geplaatst waren voor een Europese competitie, nu ook voorrondes zouden moeten spelen. En dat er misschien wel extra voorrondes bijkomen voor AZ, Willem II en PSV.

Update:
De UEFA heeft ontkent dat Aleksander Ceferin heeft aangegeven dat clubs uit competities die definitief zijn gestopt, via de voorrondes de groepfases van de Europese toernooien moeten bereiken. Dit meldt Voetbal International. Clubs die nu recht hebben op een ticket voor Europees voetbal hoeven niet meer te vrezen. Ceferin doelde met zijn uitspraken op de huidige verdeling van de tickets. Het deelnemers veld blijft dus het zelfde.

Discussieer mee! 65 reacties

Gast4146724443

Je plaatst een bericht als Gast4146724443