'Wij hebben een bijzondere band rond het Nederlandse voetbal'

'Wij hebben een bijzondere band rond het Nederlandse voetbal'

Nederland is in afwachting van de herstart van de competitie. Waar veel landen de competitie nog koste wat het kost af willen maken, is er in Nederland een streep doorgezet, toch heeft FOX Sports in Nederland wel het laatste bedrag dat clubs nog tegoed hadden uitgekeerd.


Waar in andere landen tv-zenders pas betalen bij uitspelen van de competitie heeft FOX Sports Nederland besloten om in moeilijke tijd toch uit te keren. Maarten van Rooijen van FOX Sports wijst na de goede band en betrokkenheid bij het voetbal. "Wij hebben met Eredivisie Media & Marketing – waar FOX Sports het belangrijkste onderdeel van is – een bijzondere band rond het Nederlandse voetbal'', aldus Van Rooijen tegen De Telegraaf. Anders dan in andere landen werken wij echt met elkaar samen. Al bijna twaalf jaar leveren we op die manier een bijdrage aan de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dat willen we nog heel lang met elkaar blijven doen, want het zijn prachtige competities."

Toch lijkt FOX Sports ook te kunnen profiteren van de huidige crisis. Als er na 1 september weer gevoetbald wordt in lege stadions, zullen fans dan massaal FOX Sports aanschaffen, hoe bereidt FOX zich voor? Volgens Van Rooijen is het vooral van belang hoe FOX en de clubs elkaar kunnen helpen in de voorbereiding. "Maar de belangrijkste vraag die nog beantwoord moet worden: wanneer kan het nieuwe seizoen daadwerkelijk van start? En met hoeveel clubs, want ineens is een Eredivisie met twintig clubs nog niet uit te sluiten. We volgen het allemaal nauwgezet en bewegen mee met alle scenario’s.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 1 reactie

Gast1127648378

Je plaatst een bericht als Gast1127648378