Sinisterra: ‘Toen het nieuws bij mij kwam ging het erg snel’

Sinisterra: ‘Toen het nieuws bij mij kwam ging het erg snel’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Luis Sinisterra de Atlantische oceaan overstak om bij Feyenoord te tekenen. Op het moment is Sinisterra zwaar geblesseerd en ligt het voetbal stil vanwege de coronacrisis. Een moment om samen met Deportes RCN terug te blikken op zijn nog jonge carrière.


Sinisterra vertelt over de interesse van Feyenoord in hem: ‘Toen het nieuws bij mij kwam ging het erg snel. Ze volgden mij al een aantal jaar en toen ik mijn goede niveau haalde, besloten ze het te doen’. Voor Sinisterra was het altijd al een droom om de stap naar Europa te maken. Door zijn tijd bij het Colombiaanse Boca Juniors en Once Caldas, beide clubs ver buiten zijn geboorteplaats, was hij echter niet vreemd met verandering. In zijn tijd bij Once Caldas vertrok hij zelfs in zijn eentje zonder familie. ‘Het was voor mij altijd duidelijk dat ik de sprong naar Europa wilde maken. Ik wist al hoe ik mij moest aanpassen aan de omstandigheden en het verschil in speelstijl. Ik heb zoveel mogelijk gehaald uit mijn ervaringen’.

Ondanks zijn ervaringen was Sinisterra wel onder de indruk van het verschil in voetbal. ‘Het verschil is de intensiteit en de dynamiek. Je hebt er een uitstekende fysieke conditie voor nodig’. De aanwezigheid van Van Bronckhorst hielp de aanvaller. ‘De trainer sprak een beetje Spaans waardoor ik het allemaal beter begreep, dat maakte mijn aankomst iets makkelijker’.

Lees meer over:

Discussieer mee! 14 reacties

Gast2778624683

Je plaatst een bericht als Gast2778624683