NOS: 'Feyenoord en FC Utrecht spreken wens uit om bekerfinale te spelen'

NOS: 'Feyenoord en FC Utrecht spreken wens uit om bekerfinale te spelen'

De bekerfinalisten (Feyenoord en FC Utrecht) zouden graag de bekerfinale nog willen spelen volgens de NOS. De clubs hebben aangegeven dat het voornamelijk om de prestige gaat, al lijkt er voor Utrecht meer op het spel te staan.


Feyenoord kreeg namelijk vorige week van de KNVB het ticket voor Europees voetbal. De bekerfinale kan volgens de KNVB namelijk niet gespeeld worden. De bekerwinnaar is zeker van de groepsfase van de Europa League en dit zou dan Feyenoord zijn omdat de Rotterdammers hoger op de ranglijst zijn geëindigd dan de Domstedelingen. Desondanks ziet men in Rotterdam-Zuid ook het liefst dat de finale nog gespeeld wordt.

Voor FC Utrecht is de bekerfinale van enorm belang omdat de club 6e op de ranglijst is geëindigd en dus loopt FC Utrecht daarmee Europees voetbal mis. De enige weg naar de Europa League is de beker voor de domstedelingen. Het is ook geen geheim dat FC Utrecht op alle mogelijke manieren nog iets voor elkaar probeert te krijgen. Er is wel besloten door de UEFA dat de club binnenkort nog een keer zijn zegje mag doen omdat er genoeg aanleiding voor is.

Discussieer mee! 44 reacties

Gast1473680927

Je plaatst een bericht als Gast1473680927