'We denken dat de topsport er klaar voor is'

'We denken dat de topsport er klaar voor is'

Er wordt al een tijdje niet meer gevoetbald in de meeste Europese landen. Deze ongekende maatregel werd begin maart genomen om de verspreiding van de coronavirus tegen te gaan. Langzamerhand geven de genomen maatregelen het gewenste resultaat.


Zo ook in Duitsland. Daar zijn inmiddels de trainingscentra van de meeste profclubs geopend, zo meldt Voetbal International op de website. En hoe zit het nou met Nederland?

'We denken dat de topsport er klaar voor is', zegt de technisch directeur van NOC*NSF zondagavond in de uitzending van Studio Sport van de NOS. 'We hebben protocollen ontwikkeld, in samenspraak met het RIVM. Topsporters zijn in staat in een beschermde omgeving in kleine groepjes te trainen, met inachtneming van de regels uiteraard.'

Wat de Eredivisie betreft, daar zijn nog acht volledige speelronden te spelen. Ook zijn er nog twee inhaalduels en zullen er verder play-offs en nacompetitievoetbal moeten worden gespeeld. Als laatst is er ook nog de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. Gaat dat allemaal nog lukken? Als het aan de burgemeesters van de grote steden ligt niet. Die willen alle evenementen tot de zomer afgelasten en dat de KNVB zich op het nieuwe seizoen richt.

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast4570321950

Je plaatst een bericht als Gast4570321950