KNVB: 'Een zeer uitzonderlijke situatie die niemand had voorzien'

KNVB: 'Een zeer uitzonderlijke situatie die niemand had voorzien'

Woensdagmiddag zijn de KNVB, Eredivisie, Coöperatie Eerste Divisie en de betaaldvoetbalorganisaties bijeengekomen om de gevolgen voor de voetbalcompetities te bespreken nu het Coronavirus heerst in Europa, dat zojuist door het WOH als pandemie (wereldwijde epidemie) is uitgeroepen. De laatste keer dat dit zo was, was toen de Mexicaanse griep uitbrak.


De betrokken partijen hebben tijdens het crisisoverleg besloten dat de overheid gevolgd wordt omdat daar deskundigen zitten. Dit is ook wat de overheid wil dat de KNVB doet. Ook wil de Nederlandse voetbalbond pas zonder publiek spelen als het verplaatsen van Eredivisieduels écht niet meer mogelijk is. "Spelen zonder publiek is een noodmiddel en heeft absoluut niet onze voorkeur", laat de bond weten. Alle betrokken partijen gaan zich zo flexibel mogelijk opstellen. "Het gaat tenslotte om een zeer uitzonderlijke situatie die niemand had voorzien."

Verder benadrukt de KNVB dat iedereen de adviezen van de GGD en het RIVM op moet volgen. "Schud geen handen. Was uw handen regelmatig met water en zeep, ook in het stadion. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes." De KNVB hamert erop dat iedereen die zich ziek voelt, sociaal contact moet beperken en thuis moet blijven.

Lees meer over:

Discussieer mee! 35 reacties

Gast5703484721

Je plaatst een bericht als Gast5703484721