DE TEGENSTANDER | Fortunezen boekten laatste uitsucces in de Kuip

DE TEGENSTANDER | Fortunezen boekten laatste uitsucces in de Kuip

Wie gaat Feyenoord stoppen? De Rotterdammers verloren hun laatste wedstrijd in en tegen Porto voor de Europa League. De tegenstander van aanstaande zaterdag is van veel mindere orde. Fortuna Sittard speelde al twee keer tegen Feyenoord dit seizoen. Het is wel de eerste keer dat het duel zich afspeelt in de Kuip dit jaar. De wedstrijd zal in het teken staan van een laatste eerbetoon aan Carlo de Leeuw. Om 19:45 wordt er afgetrapt onder leiding van Bas Nijhuis, de scheidsrechter wordt bijgestaan door VAR Sander van der Eijk.


Historie
Feyenoord speelde 46 keer eerder tegen Fortuna Sittard en won daarvan 27 keer. In de Kuip speelde de teams 22 wedstrijden waarvan Feyenoord er 15 won. De meest recente editie was uit voor de KNVB Beker. De wedstrijd werd na 63 minuten gestaakt vanwege dichte mist en had in het vervolg na 90 minuten geen winnaar. Luciano Narsingh wist in de laatste minuut van de verlenging er voor te zorgen dat Feyenoord naar de kwartfinale van de beker ging. In de competitie verliep de wedstrijd minder voorspoedig en er werd met 4-2 verloren. In de thuiswedstrijd van het vorige seizoen ging Feyenoord met 0-2 ten onder tegen de toenmalige promovendus. Dat was tevens de wedstrijd dat Orkun Kökcü zijn basisdebuut maakte. Een wedstrijd om snel te vergeten. Het maakte destijds ook direct een einde aan de titelaspiraties van de Rotterdammers. Voor Fortuna Sittard was dit de laatste uitwedstrijd die zij wonnen.

Actueel
Fortuna Sittard promoveerde zoals gezegd vorig seizoen naar de eredivisie. De club wist redelijk probleemloos de play-offs te ontlopen en dit seizoen vaart de club ongeveer de zelfde koers. De Fortunezen staan op de 15e plaats 2 punten boven de play-offs voor promotie/degradatie. Het gat naar de 9e plaats is ook maar 5 punten, al lijkt Fortuna daar geen rekening mee te houden. De club is sinds de overname door de Turkse Isitan Gün in 2016 met een vreemdelingen legioen terug de eredivisie in geschoten en wil een stabiele eredivisieclub worden. Ondanks dat er veel spelers werden aangetrokken wil de eigenaar dat de jeugdopleiding weer de levensader van de club wordt. Een jeugdopleiding die spelers als Mark van Bommel, Fernando Ricksen en huidig assistent trainer Kevin Hofland voortbracht. Dat werpt zijn vruchten af met recente successen als Perr Schuurs en de bij Willem II doorgebroken Dries Saddiki.

Wapens tegenstander
Fortuna is in eigen huis een nagenoeg onklopbare ploeg met 21 punten uit 12 wedstrijden. Uit daarentegen wist de club uit Sittard nog niet één keer te winnen. De gevaarlijkste spelers van Fortuna zijn zonder meer middenvelders Ciss en Diemers, samen goed voor 13 goals en 9 assists. Ciss scoorde tweemaal in de competitiewedstrijd in Sittard en kroonde zich daarmee matchwinner. De fysieke Limburgers kunnen in ieder geval niet vertrouwen op Branislav Ninaj. De brute bebaarde stopper miste nog geen minuut bij Fortuna, maar liep tegen twee gele kaarten aan in zijn laatste wedstrijd en is geschorst. Voor Feyenoord betekent dat naast oud-bekende en aanvoerder van Fortuna Wessel Dammer waarschijnlijk Amiot zal spelen.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard:
Fortuna speelt zoals genoemd zonder de geschorste Branislav Ninaj. Amiot zal hoogstwaarschijnlijk zijn plek innemen. Ook is te zien dat Fortuna afwisselt tussen 4-5-1 en 4-4-1-1. De vermoedelijke opstelling volgens FR-Fans.nl:

Coselev, Essers, Amiot, Dammers, Cox; Passlack, Tekie, Smeets, Ciss, Diemers; Damascan


Discussieer mee! 10 reacties

Gast9606645417

Je plaatst een bericht als Gast9606645417