Fer raakte 'lijn-Wijnaldum' kwijt: 'Ik ben ook trots op mijn eigen carrière'

Fer raakte 'lijn-Wijnaldum' kwijt: 'Ik ben ook trots op mijn eigen carrière'

Leroy Fer keerde dit seizoen terug bij Feyenoord. Zijn jeugdvriend Georginio Wijnaldum speelt nog in de absolute top, hun carrières liepen lange tijd parallel. Jong in het eerste van Feyenoord terecht gekomen, daarna de stap gemaakt naar de top van Nederland. Vervolgens kwamen ze allebei bij een laagvlieger in Engeland uit. Vervolgens stootte Wijnaldum door naar de absolute top terwijl Fer van degradatiekandidaat naar degradatiekandidaat in Engeland ging en vervolgens terugkeerde bij Feyenoord.


Fer is niet perse jaloers op Wijnaldum "Misschien in de positieve zin, dat zeg ik 'm ook", aldus Fer bij NOS. Fer is vooral trots op zijn boezemvriend. "Ik ben eigenlijk alleen maar trots op Giorginio, hoe hij dat heeft gedaan", aldus Fer.

Waar Wijnaldum doorstootte naar de absolute top, raakte Fer de ‘lijn-Wijnaldum’ kwijt. "Ik heb vaak aan het einde van het seizoen blessures gehad, wat heel vervelend is", verklaart de 30-jarige middenvelder, doelend op eventuele zomertransfers die hij daardoor misliep. "Maar ja, Gini is een speler met superkwalititeiten en dat laat hij week in, week uit zien. Ik ben alleen maar trots op hem. En ik ben ook trots op mijn eigen carrière."

Lees meer over:

Discussieer mee! 20 reacties

Gast3605468222

Je plaatst een bericht als Gast3605468222