'Feyenoord gaat Senesi deze zomer al verkopen voor recordbedrag'

'Feyenoord gaat Senesi deze zomer al verkopen voor recordbedrag'

Henk Timmer heeft het heel hectisch gevonden om Marcos Senesi naar Feyenoord te halen. Het duurde weken voordat de transfer rond was en zelfs op het laatste moment werd de verdediger bijna nog voor de neus van Feyenorod weggekaapt. Timmer, spelersmakelaar en eigenaar bij World Soccer Consult, moest er alles aan doen om Senesi 'veilig' te stellen.


‘Ik had hem vaak gezien en hij wilde graag de stap maken naar Europa. Maar het proces duurde uiteindelijk toch wel vijf weken. Op het laatste moment kwamen ook nog Zenit st. Petersburg en Fiorentina. Hij had een lastige start, maar als jij in Zuid-Amerika staande kan houden, dan ben je een goede speler. Hij kwam in Nederland en moest meteen invallen op kunstgras, dat kende hij al niet. Dat is dan lastig, ook als je familie nog in Argentinië is, je nog in een hotelkamer woont en de taal niet kent. Maar nu speelt hij als een veldheer'.

Senesi had al bij zijn volgende club kunnen zitten, zegt de spelersmakelaar. Voor Senesi kwamen in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog een aantal clubs voor de Argentijn. 'In de winterstop kon hij al weg naar Spanje en Italië. Toen had Feyenoord al dertien miljoen euro kunnen krijgen. Dit soort gasten, daar kan Feyenoord aan verdienen. Ik denk dat hij deze zomer al weg kan voor 15 á 20 miljoen euro, een keer een recordbedrag. Misschien deze zomer al'.

Timmer acht de kans ook echt groot dat Senesi deze zomer alweer weggaat bij Feyenoord. 'Feyenoord wil hem graag houden, maar het is voor Feyenoord ook eens mooi om écht te cashen. Ze hebben risico genomen en dan mogen we ook eens vangen. Dat hoort ook bij Feyenoord. Met al het gedoe dat er is, dan kan Feyenoord weer rustig gaan bouwen'.

Trasnfersoap
Senesi wilde per se nog zijn laatste wedstrijd spelen in Argentinië voor San Lorenzo, Timmer heeft een chauffeur Senesi laten opwachten na die wedstrijd, zodat niet alsnog andere clubs hem gek zouden maken met aanbiedingen. ‘Maar Senesi wilde écht naar Feyenoord, hij vindt Feyenoord een geweldige club. Hij heeft zelf echt aan Feyenoord vast gehouden. Jaap Stam heeft ook nog contact gehad met Senesi, dat was heeft meegeholpen bij die transfersoap’.

Lees meer over:

Discussieer mee! 214 reacties

Gast6543752622

Je plaatst een bericht als Gast6543752622