'Dat maakte mijn ervaring in De Kuip heel goed'

'Dat maakte mijn ervaring in De Kuip heel goed'

De 27-jarige Japanse profvoetballer Ryo Miyaichi, werd in het voetbalseizoen 2010/2011 door Feyenoord voor een half jaar gehuurd van Arsenal, waar de Japanner net een profcontract bij had getekend. In totaal speelde de linksbuiten twaalf wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij drie keer wist te scoren.


Als veertienjarige werd Ryo Miyaichi al gescout door Stanley Brard. Tegenover VICE zegt hij: 'Dat klopt! Toen ik veertien was trainde ik met Feyenoord.'

Inmiddels speelt Miyaichi bij de Duitse St. Pauli, maar denkt nog steeds regelmatig terug aan zijn periode bij de Stadionclub. 'Van die proefperiode bij Feyenoord herinner me wel heel veel, bijvoorbeeld dat ik met Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij had gespeeld.' Wat vooral speciaal was voor de Japanner is dat hij met de twee genoemde ex-Feyenoorders ook in zijn eerste periode bij Feyenoord trainde.

Bij Feyenoord kon de destijds 20-jarige Japanner rekenen op veel vertrouwen van coach Mario Been: 'Eerlijk gezegd verwachtte ik niet eens veel te spelen, omdat Feyenoord een grote club is, maar trainer, Mario Been, vertrouwde vol op me toen ik bij Feyenoord aankwam. Dat maakte mijn ervaring in de Kuip heel goed.

Lees meer over:

Discussieer mee! 39 reacties

Gast9824014988

Je plaatst een bericht als Gast9824014988