Scouting Feyenoord gaat op de schop: 'Het moet voelen alsof je op een eerste date gaat'

Scouting Feyenoord gaat op de schop: 'Het moet voelen alsof je op een eerste date gaat'

Feyenoord lijkt in zijn zoektocht naar een technisch manager uitgekomen te zijn bij Frank Arnesen. De zeer ervaren directeur staat met name bekend om zijn werk bij PSV, maar was ook werkzaam bij Tottenham Hotspurs, Chelsea en Anderlecht. Arnesen is inmiddels 63 jaar en lijkt zeer gebrand te zijn om zich te revancheren voor zijn periode bij Anderlecht. Martijn Krabbendam gaat met Stef de Bont en Pieter Zwart dieper in op dit artikel dat Krabbendam schreef voor Voetbal International in de Podcast Scorebord Journalistiek. Arnesen is nog niet officieel aangesteld maar Krabbendam weet te melden: "Hij is rond, het papierwerk moet nog gedaan worden, maar ga er maar van uit dat het binnen nu en een week gaat gebeuren."


Met Arnesen haalt Feyenoord een 'td' binnen met een hele duidelijke visie: "Van de 25 spelers in de selectie moeten er vier onder de twintig zijn, afkomstig uit de eigen academie", zei Arnesen in het verleden. Feyenoord wil graag de waarde van de selectie opkrikken en lijkt daar met de Deen een goeie aan te hebben. Bij Chelsea haalde de technisch directeur veel spelers, waarvan ook een groot aantal niet geslaagd zijn, maar toch mooie bedragen hebben opgeleverd. De scouting lijkt voor Arnesen het paradepaardje te worden de 'td' zei daar ooit over: "Een scout moet de adrenaline door zijn aderen voelen stromen als hij een wedstrijd bekijkt. Het moet voelen alsof je op een eerste date gaat."

De eerste klus van Arnesen zal in ieder geval het aanstellen van een coach worden voor Feyenoord. Dick Advocaat is een oud bekende van Arnesen maar zal normaliter slechts het seizoen afmaken bij Feyenoord. Krabbendam zou er niet raar van staan te kijken als Feyenoord volgend seizoen met een verrassende coach, zoals Kasper Hjulmand aan de voetbaljaargang gaat beginnen. "Ik sluit niet uit dat hij bij een buitenlandse trainer terecht komt." Volgens Krabbendam gaat Arnesen ook de jeugdopleiding doorlichten, een bron die sinds enkele jaren is opgedroogd bij Feyenoord: "Je kunt niet meer doen wat je 15 jaar geleden hebt gedaan, je moet met je tijd meegaan. Ik denk dat Arnesen daar een grote rol in gaat spelen met zijn netwerk bij Chelsea en Manchester City, waar zijn zoon scout is."

Lees meer over:

Discussieer mee! 100 reacties

Gast3731337293

Je plaatst een bericht als Gast3731337293