Gullit: 'Een nog slechtere situatie is nauwelijks denkbaar'

Gullit: 'Een nog slechtere situatie is nauwelijks denkbaar'

Feyenoord zag gisteren Jaap Stam vertrekken en dat maakt de misère bij de Rotterdammers compleet. Ook voormalig speler en trainer Ruud Gullit zit het met lede ogen aan.


Toch wil Gullit niet oordelen over de situatie binnen Feyenoord. “Helemaal niet omdat ik als buitenstaander niet op de hoogte ben en niet in het interne proces zit bij Feyenoord”, aldus Gullit in De Telegraaf.

Nadat Feyenoord geen strijd kon leveren in de Klassieker, kwam er woede op bij de fans, dat kan Gullit wel begrijpen. “De supporters hebben het recht om boos te zijn na de Klassieker. Ik ben zelf speler en trainer geweest van de club en ik kan me die boosheid voorstellen. Alleen overschrijd je de grens als het uitmondt in bedreigingen richting trainers en spelers. Aanhangers die zich verlagen tot bedreigingen bereiken helemaal niets, omdat geen speler beter gaat voetballen als je hem bedreigt. Als iets geen zin heeft, moet je ermee stoppen. De achterban zal de boosheid en teleurstelling op een andere manier moeten uiten.”

Gullit hoopt dat het dieptepunt nu wel bereikt is bij Feyenoord. “Ik hoop dat de clubleiding, de assistenten van Jaap Stam en de spelers in de duisternis toch ergens enige lichtpuntjes ontwaren en daarmee aan de slag gaan. Dat is volgens mij het enige houvast, waarbij m’n gevoel zegt, iets wat ik ten zeerste hoop, dat Feyenoord de bodem heeft bereikt. Een nog slechtere situatie is nauwelijks denkbaar.”

FR-Fans.nl mini poll

Is het slechtste punt nu bereikt?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 67 reacties

Gast3328132286

Je plaatst een bericht als Gast3328132286