'Of Vermeer, Narsingh, Tapia, Larsson of Ié dat wel leveren'

'Of Vermeer, Narsingh, Tapia, Larsson of Ié dat wel leveren'

Feyenoord verloor gisteren kansloos van Ajax en mocht eigenlijk blij zijn dat het bij slechts 4-0 bleef. De Rotterdammers zijn afgezakt tot de twaalfde plaats in de Eredivisie. Het vertrek van Giovanni van Bronckhorst, Martin van Geel en Jan de Jong heeft nog niet het gewenste effect gehad.


Valentijn Driessen van De Telegraaf ziet dat Feyenoord ondanks een gebrek aan kwaliteit niet speelt zoals het hoort. De Rotterdammers horen niet in te zakken bij een gelijke stand in De Kuip tegen pak ‘em beet Heracles. “In plaats van vooruit verdedigen en een tegenstander van dat kaliber met het Legioen erachter bij de strot te grijpen.”

Ook tegen Ajax deed trainer Jaap Stam vreemde dingen. “Tegen Ajax stuurde Stam dan weer een kamikaze-elftal met vijf offensief ingestelde spelers het veld in, die nauwelijks een bal veroveren en blind uit de organisatie lopen terwijl de andere helft van het elftal blijft staan.” Stam zou moeten weten dat bij slechte prestaties het doel heilig is en de verdediging dichtgetimmerd moet worden. “In 1990 reanimeerde oer-Feyenoorder Wim Jansen de club door op zeker te spelen, zo vertrouwen te tanken en dat later uit te bouwen. Het resulteerde in de halve finale van de Europa Cup II in 1992 en het kampioenschap een jaar later.”

Tijdens de vorige reanimatie in 2011 moest Feyenoord noodgedwongen terugvallen op de eigen jeugd. Met als gevolg dat er acht spelers met een Feyenoord achtergrond in de halve finale van het WK stonden. “Stam vindt dat de jeugdopleiding van Feyenoord te weinig kwaliteit levert voor het eerste elftal. Of Vermeer, Narsingh, Tapia, Larsson of Ié dat wel leveren.”

“Stam legde gisteren op vragen over zijn functioneren zijn hoofd vrijwillig op het hakblok. Zijn vertrek zou van korte termijnpolitiek getuigen en geen enkele garantie bieden. Waar Feyenoord echt naar snakt, is visie, een rode draad, maar dat is bij een onthoofde club geen sinecure.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 57 reacties

Gast3933803263

Je plaatst een bericht als Gast3933803263