WvH: 'Ik hoor steeds meer gemor over de jeugdopleiding, inclusief Kuyt'

WvH: 'Ik hoor steeds meer gemor over de jeugdopleiding, inclusief Kuyt'

Feyenoord leek gisteren van los zand aan elkaar te hangen. Dat zag ook Willem van Hanegem, die met de komende Europese week hoopt dat Dirk Kuyt niet nog een bekende heeft bij Young Boys. De supporters zien Kuyt als messias, Van Hanegem denkt daar anders over.


Kuyt schrapte bij de vorige Europese wedstrijden doodleuk wedstrijden van Feyenoord onder 19. "Bij Rangers-uit moest en zou hij naar Steven Gerrard gaan. Bij FC Porto-thuis schrapte hij een training van zijn elftal. In de interlandperiode oefende het team niet, want Dirk moest met oud-ploeggenoten voetballen in Liverpool en Hamburg. Prima hoor, maar als je trainer bent van een elftal dat op korte termijn de hoofdmacht van Feyenoord moet aanvullen of zelfs versterken, moet je dáár mee bezig zijn. En ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is."

Dat de jeugdopleiding Feyenoord moet gaan redden snapt De Kromme ook schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Zoals het nu gaat is dramatisch. "Ook tegen Heracles was het los zand. Supporters van Feyenoord zien in Kuyt dé oplossing. Stam er straks uit en Dirk als de messias."

"Maar helaas, naast de kritiek op het eerste elftal die duidelijk is, hoor ik ook steeds meer gemor over de jeugdopleiding, inclusief Kuyt. Vanuit verschillende hoeken. Dat maakt deze sportieve crisis misschien nog wel pijnlijker dan hij nu al is."

Lees meer over:

Discussieer mee! 107 reacties

Gast6039843195

Je plaatst een bericht als Gast6039843195