Feyenoord Academy | Feyenoord Onder 17 wint van N.E.C Onder 17, Feyenoord Onder 13 haalt uit tegen FC Groningen Onder 13

Na een vrij weekend door de interlandbreak heeft Feyenoord Onder 17 de competitie weer hervat met een overwinning op N.E.C.. Onder 13 maakte een zevenklapper tegen FC Groningen en ook Onder 16 won. Onder 15 en Onder 14 gingen op Varkenoord onderuit tegen AZ. Het overzicht, zoals vermeld op Feyenoord.nl lees je ook hieronder. Onder 17 neemt laat afstand van defensief N.E.C. Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen Varkenoord met 3-0 gewonnen van N.E.C. Onder 17. De uitploeg groef zich volledig in op de eigen helft en Feyenoord had vaak moeite om het vele balbezit om te zetten in kansen. De ban werd na twintig minuten gebroken door een pegel van afstand van Milan Hokke. Voor de pauze misten Ilyas el Moussaoui en Giuliany Ben-David dos Santos kansjes op de tweede treffer. Ook na de rust speelde N.E.C. defensief en toen het vlak voor tijd toch wat probeerde te komen, was het meteen raak voor Feyenoord. Invaller Mimeirhel Benita werd gevloerd in het zestienmetergebied en Hokke benutte de strafschop. Vlak voor tijd maakte Ben-David dos Santos er nog 3-0 van. Feyenoord Onder 17 – N.E.C. Onder 17 3-0 Scoreverloop: 22’ 1-0 Hokke 75’ 2-0 Hokke 80’ 3-0 Ben-David dos Santos Opstelling Feyenoord Onder 17: Remie, Van Veldhoven, Baars, Zouan, Wensink (72’ Candelaria), Veenvliet (58’ Deurloo), Ben-David dos Santos, Hokke, El Moussaoui, Milambo (69’ Benita), Van der Veldt. Invallers bezorgen Onder 16 drie punten na ruime achterstand Feyenoord Onder 16 heeft na een 2-0 achterstand met 2-3 gewonnen bij FC Utrecht Onder 16. Drie invallers maakten de goals voor het team van Feyenoord Academy. In de eerste helft had Onder 16 nauwelijks een antwoord op de snelle aanvallers van FC Utrecht en mocht het van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond. Vlak na de pauze kwam de 2-0 voorsprong er toch voor FC Utrecht. Trainer Dennis te Braak wisselde vijf keer en in een paar minuten tijd kantelde de wedstrijd volledig. Uit een rebound schoot Nigel Marengo de 2-1 binnen en een minuut later maakte Délano van der Heijden met een schot uit de draai de gelijkmaker. Het feest voor de Rotterdammers was compleet toen Amir Rais de bal onder de doelman door schoof op aangeven van Van der Heijden. FC Utrecht Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-3 Scoreverloop: 34’ 1-0 42’ 2-0 73’ 1-2 Marengo 74’ 2-2 Van der Heijden 78’ 2-3 Rais Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Oetoehganal (55’ Rais), De Blok (55’ Van der Heijden), Mohamedhoesein, Skyum, Breinburg, Groen (68’ Marengo), Zirkzee (55’ Zechiël), Van Lunteren (66’ Van Wingerden). Moeilijk scorend Onder 15 thuis onderuit tegen AZ Feyenoord Onder 15 heeft op eigen veld met 0-1 verloren van AZ Onder 15. Het elftal van trainer Ulrich van Gobbel speelde voor rust redelijk, kreeg wat kleine kansjes en was vaak te slordig in de laatste fase van de aanval. Na rust werd het spel van Feyenoord ook iets minder. Een doelpuntloze eindstand leek in de maak, maar vlak voor tijd scoorde AZ met een diagonaal schot. Jaden Slory kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar schoot voorlangs. Feyenoord Onder 15 – AZ Onder 15 0-1 Scoreverloop: 66’ 0-1 Opstelling Feyenoord Onder 15: De Groot, Van Ommeren, Ket (50’ Yiandro), Giersthove, Da Silva Mendes, Kleijn, Slory, Plug, Rust, Oulad M’hand (57’ Sneijer), De Wind (62’ Clarinda). Derde nederlaag op rij voor Feyenoord Onder 14 Na nederlagen tegen Ajax en PSV heeft Feyenoord Onder 14 ook van AZ verloren. Het werd 1-2 op het eigen Varkenoord. Tegen het lastig te bespelen AZ werd Feyenoord slechts af en toe gevaarlijk voor rust. Vooral rechtsbuiten Ronaldo Hiwat zorgde voor dreiging. AZ nam al snel de leiding door een goed uitgevoerde tegenaanval. Na rust knalde verdediger Sam Ringeling een afgeslagen bal tegen de touwen en Onder 14 ging meteen weer in de overwinning geloven. Mohammed Fuaad kreeg de uitgelezen kans op de 2-1, maar schoot van een meter of vijf voor het doel op de keeper. Iets later schoof keeper Jack Ravensberger de bal zomaar in de voeten van een aanvaller van AZ, waardoor deze de bal in het lege doel kon schuiven. Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 1-2 Scoreverloop: 8’ 0-1 52’ 1-1 Ringeling 55’ 1-2 Opstelling Feyenoord Onder 14: Ravensberger, De Ruijter, Ringeling, Otte (36’ Diniz Lima), Moses, Appiah, Hiwat (57’ Janssen), Fuaad, Van Persie (48’ Roeland), Ulutas, Redmond. Zevenklapper Onder 13 tegen Groningen Feyenoord Onder 13 heeft op het eigen overtuigend afgerekend met FC Groningen Onder 13. De ploeg van Brian Pinas was met 7-0 te sterk voor de hekkensluiter van de competitie. Al binnen tien minuten lagen de eerste twee treffers er in en uiteindelijk scoorden zeven verschillende Feyenoorders. Ook na zes wissels van Pinas was de thuisploeg nog oppermachtig. Feyenoord Onder 13 – FC Groningen Onder 13 7-0 Scoreverloop: 5’ 1-0 Manuhutu 8’ 2-0 Gompel 31’ 3-0 Spier 37’ 4-0 Wessels 43’ 5-0 Erat 56’ 6-0 Van den Elshout 65’ 7-0 Gardenier Opstelling Feyenoord Onder 13: De Keizer, Basfielt, Erat, Wessels, Manuhutu (35’ Schens), Eldik (35’ Gardenier), Boulahrouz (50’ Okere), Zaanani (50’ Blaha) Spier (35’ De Guzman), Kraaijeveld, Gompel (50’ Elshout).