Grote zorgen om Feyenoorder: 'Die sprint zich zometeen naar een spierblessure'

Grote zorgen om Feyenoorder: 'Die sprint zich zometeen naar een spierblessure'

Voetbalpraat, het programma dat ook als podcast wordt uitgezonden op Fox Sports bespreekt alle lopende zaken van eredivisieclubs. Voor de maandagavondeditie waren Sjoerd Mossou, Kees Jansma en Kenneth Perez aangeschoven bij Vincent Schildkamp om in de late avond ook Feyenoord te behandelen. De kwaliteit van de Nederlandse clubs is volgens de heren toegenomen, wat resulteerde in vier clubs die meedoen in de poulefase van Champions en Europa League. Zo wordt ook de goede overwinning van Feyenoord op FC Porto aangehaald. "Helaas wel een uitschieter als we het resultaat van dit weekend zien", zegt Kenneth Perez.


"De kern is gewoon dat Feyenoord te veel subtop spelers heeft, daar onder liggen nog veel meer problemen, maar het kenmerk van subtop spelers is dat ze te vaak niet top zijn", meent Mossou. Kees Jansma is het daar niet mee eens en ziet ook dat Feyenoord niet fit genoeg is, maar vindt het onbegrijpelijk dat er geen gebruik werd gemaakt van spelers als Senesi en Kökcü. "Ik hoop dat het legioen dat accepteert, dat het tot en met de winterstop met hele hoge pieken en dalen gepaard gaat", zegt Kenneth Perez. De analist meent dat de ploeg wel erg weinig 'slimme' spelers bevat, met Karsdorp als grootste voorbeeld: "Dat is domheid, een slimme speler kiest zijn momenten, maar hij kiest gewoon honderd momenten." Vincent Schildkamp vreest dan voor de rechtsback: "Die sprint zich zometeen naar een spierblessure." Sjoerd Mossou ziet met name de grote onrust bij Feyenoord als een grote last voor de club: "Je staat in je hemd als club en je komt op het punt dat je je af vraagt, wie wil dit nog gaan doen?"

Jaap Stam ligt inmiddels ook flink onder vuur, met name onder de supporters en het NRC. Mossou neemt het enigszins op voor Stam: "Hij is niet bepaald in een gespreid bedje gekomen, maar dan mag je nog wel kritisch naar zijn functioneren kijken. Hij heeft met dit materiaal niet het maximale er uit gehaald, hij had toch wel derde of vierde moeten staan." De tactische vaardigheden staan wat de heren betreft ook onder druk, Kees Jansma zegt bijvoorbeeld: "Ik weet niet wat er in de kleedkamer is gezegd, maar ze komen uit de kleedkamer en hij ligt er in."

Lees meer over:

Discussieer mee! 68 reacties

Gast6911162863

Je plaatst een bericht als Gast6911162863