Van Hanegem: 'Vertrek Stam zal niet direct iets oplossen'

Van Hanegem: 'Vertrek Stam zal niet direct iets oplossen'

Feyneoord verloor gisteren van Fortuna Sittard, de eerste geluiden van een vertrek van Jaap Stam zoemen ook rond. Toch denkt Willem van Hanegem niet dat het vertrek van de trainer direct iets zal oplossen. Wat hij afgelopen week zag gebeuren is ‘typisch Feyenoord.’


Ondanks dat Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad niet denkt dat het vertrek van Stam een oplossing is, moet de trainer volgens de Kromme wel zijn tanden laten zien. “Want hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik Renato Tapia en Sam Larsson zwaar geïrriteerd naar de zijkant zag komen in Sittard? Dachten die gasten echt dat ze lekker speelden? Als dat echt zo is, dan ontbreekt elke zelfkennis en dat is gevaarlijk bij een topclub.”

Van Hanegem zag Eric Botteghin bij zo’n beetje elke tegentreffer wel mis zitten. “Op de bank zit een Argentijn die Feyenoord voor bijna zeven miljoen heeft opgehaald bij San Lorenzo. Ik denk dat die jongen nu denkt: ‘kan ik eigenlijk nog terug?’ Ik snap dat ze Marcos Senesi vorige maand niet meteen op kunstgras wilden laten starten om hem even uit de vuurlinie te houden. Maar nu is de tijd gekomen dat hij naast Edgar Ié, die bij de eerste goal faalde, komt te staan. Dat hij geen Engels spreekt, zal mij een zorg zijn. De voetbaltaal is voor iedereen hetzelfde.”

Van Hanegem is ook wel klaar met alle praatjes van spelers. “Laat ze als team gaan opereren zoals dat tegen FC Porto het geval was. Maar nu ook eens buiten de Kuip. Ja, ook Berghuis. Zou Koeman nog hebben getwijfeld gisteren: toch liever Calvin Stengs dan deze Berghuis bij Oranje?”

Praat mee in het FR-Fans Forum!

Jaap Stam

Discussieer mee! 220 reacties

Gast874003806

Je plaatst een bericht als Gast874003806