Vleugelspeler baart opzien: 'Volgens mij is dat nog nooit eerder gebeurd'

Vleugelspeler baart opzien: 'Volgens mij is dat nog nooit eerder gebeurd'

Feyenoord boekte donderdagavond een glorieuze zege op het veel sterker geachte FC Porto. Reden voor de heren van RTV Rijnmond om een extra podcast op te nemen om nog eens goed na te genieten van dit klassieke Europese avondje. Sinclair Bischop, Dirk Beers en Dennis van Eersel waren aangeschoven om hun licht te laten schijnen over de wedstrijd en andere lopende zaken bij de Rotterdamse club.


De wedstrijd werd na 80 minuten in het slot gegooid door Rick Karsdorp. De verdediger soleerde 50 meter naar het vijandelijke doel, om voor de ogen van Vak S de bal binnen te prikken. Teken voor Jaap Stam om topaankoop Marcos Senesi in te brengen. De verdediger kende tot nu toe enkel nog een ongelukkige invalbeurt tegen FC Emmen en voor de mannen is het niet duidelijk wie nu het veld moet gaan ruimen voor de Argentijn. "Stam heeft gewoon heel veel vertrouwen in Botteghin, de keren dat Senesi er in kwam is Botteghin blijven staan", zegt Van Eersel die verwacht dat Botteghin, ondanks zijn vele opzichtige fouten zijn basisplaats voorlopig niet kwijt raakt. "Stam moet heel tevreden zijn over Botteghin, anders hadden we Senesi al gezien, ook Ié doet het heel goed, pas als Ié niet presteert dan komt Senesi", weet Van Eersel te melden.

Een andere speler die positief in de spotlight is komen te staan is Sam Larsson. Tegen Twente was de buitenspeler verantwoordelijk voor drie doelpunten en ook tegen Porto speelde Larsson verdienstelijk: "Volgens mij is dat nog nooit eerder gebeurd dat Larsson twee wedstrijden achter elkaar goed speelde", klinkt het cynisch. Wel moet de aanvaller iets aan zijn spel verbeteren volgens Peter van Drunen: "Hij heeft wel heel vaak, dat hij van dichtbij mist." Feyenoord is sinds het vertrek van Van Bronckhorst volgens de mannen anders gaan voetballen. Dirk Beers zegt daar over: "Ik vind het nog wel moeilijk om de hand van Stam te herkennen." Bischop is het daar niet helemaal mee eens: "In positiespel en de aanvallen die Feyenoord neerlegt daar zie ik veel meer gedachte achter dan afgelopen jaren het geval was."

FR-Fans.nl mini poll

Is Samba Sam nu eindelijk los?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 21 reacties

Gast5968207069

Je plaatst een bericht als Gast5968207069