'Ik vind dat echt een ongelofelijke nuttige en bruikbare speler voor Feyenoord'

'Ik vind dat echt een ongelofelijke nuttige en bruikbare speler voor Feyenoord'

De wedstrijd tegen Twente was voor Feyenoord een welke overwinning. Ook bij Voetbalpraat op Fox Sports is het goede spel van Feyenoord opgevallen. Christian Willaert, Kenneth Perez en Valentijn Driessen konden in dit praatprogramma hun licht laten schijnen over de wedstrijd van Feyenoord. Kenneth Perez ziet een zorgwekkende tendens in Rotterdam: “Wat niet goed is voor Feyenoord als topclub dat je je slechts incidenteel kunt opladen. Dat is geen goed teken voor een topploeg. Het was voor mij niet verassend dat ze dit tegen Twente, een mindere ploeg, konden doen.”


Volgens Perez ligt dat naast de mindset ook aan de fitheid van de selectie: “Dat is mentaal, maar ook fysiek, het duurt toch langer dan een speler of trainer denkt om een speler op dit niveau wedstrijdfit te krijgen.” Toch ziet de analist het als een goed teken dat de ziekenboeg mondjesmaat leeg stroomt: “Het scheelt wel dat Toornstra er weer bij is. Ik vind dat echt een ongelofelijke nuttige en bruikbare speler voor Feyenoord.” Ook Milan van Dongen beaamt de positieve rol van Toornstra, die ook aanhaalt dat daardoor Köckü meer beweging om zich heen krijgt.

Het ontbreken van topaankoop Marcos Senesi is wat de heren aan tafel een raadsel. “Ik begrijp het ook niet, zeker als je weer ruim voor komt. Nu tegen Twente en ook tegen ADO, dat zijn mogelijkheden om zo’n jongen te brengen. Niet tegen Emmen op kunstgras”, zegt Valentijn Driessen die vindt dat Stam op deze manier niet goed met Senesi om gaat. De verdediger zou in plaats van aanvoerder Botteghin moeten spelen, zo meent Perez. Die de Braziliaan wel een aardige wedstrijd zag spelen: “Gisteren deed Botteghin eindelijk weer eens doordekken, daardoor stonden ze een stuk compacter.”

Discussieer mee! 55 reacties

Gast5897422352

Je plaatst een bericht als Gast5897422352