Gelijkspel in eerste thuisduel voor Feyenoord Onder19

Feyenoord Onder 19 heeft een punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe Varkenoord. Thuis tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen werd het 1-1. Trainer Dirk Kuyt voerde voorafgaand aan de wedstrijd een aantal wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van de seizoensouverture van vorige week (FC Twente-uit, 3-2 verlies). Zo begonnen onder meer Sem Valk en Salah Oulad M'Hand in de basiself. Dit resulteerde in een plek op de reservebank voor Ömer Gündüz en Splinter de Mooij. Achterstand De talenten van Feyenoord Academy hadden het lastig in de beginfase van de wedstrijd. FC Groningen Onder 19 bepaalde het spel en had de meeste kansen, al bleven deze lange tijd beperkt tot onnauwkeurige afstandsschoten. Later waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer, maar de paal bracht redding. Na tien minuten spelen viel die openingstreffer echter wel. Gelijkmaker Lake Feyenoord Onder 19 moest dus in de achtervolging. De ploeg kwam beter in zijn spel en werd dreigender. Na een half uur spelen bracht Toshio Lake zijn team weer op gelijke hoogte. Na een goede onderschepping van Oulad M'Hand op het middenvelder werd Lake aangespeeld door Twan van der Zeeuw. Met een puntertje passeerde hij doelman Thom van Rotterdam: 1-1. Dit was, ondanks kansen voor beide teams, ook de ruststand. In de tweede helft bepaalde Feyenoord Onder 19 lange tijd het spel. De ploeg probeerde de weg naar het vijandelijke doel te vinden, maar dit lukte niet altijd even goed. Toch kreeg de ploeg kansen via Sven Zitman, Cheick Touré en Abdelouafi Belarbi, die in de eerste helft de geblesseerde Lake had vervangen. Toch lukte het de talenten niet om op een voorsprong te komen. Hierdoor stond er ook na het laatste fluitsignaal 1-1 op het scorebord. Kuyt: 'We weten dat het beter moet' Kuyt was na afloop teleurgesteld over de remise, maar zag ook aanknopingspunten. 'We weten dat het beter moet en kan,' zei hij. 'Daar zijn we de afgelopen tijd mee bezig geweest, maar nog niet alles gaat zoals het moet. We hoopten vandaag op een overwinning, dat zat er helaas niet in. We blijven daar keihard voor knokken.' Feyenoord Onder 19 - FC Groningen Onder 19 1-1 Scoreverloop: 11' 0-1 30' 1-1 Lake Opstelling Feyenoord Onder 19: Troost; Knoll, Owusu, Hendriks, Van der Zeeuw; Valk (85' Gündüz), Oulad M'Hand (73' De Mooij), Zitman (80' Naujoks); Omgba (69' Akdeniz), Lake (39' Belarbi), Touré.