Veerkrachtig Oranje wint in Duitsland na goede tweede helft

Het Nederlands Elftal heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een EK-ticket. In Hamburg won een veerkrachtig Oranje met 4-2 van Duitsland. Feyenoorders Steven Berghuis en Kenneth Vermeer kwamen niet in actie. Oranje begon goed aan het duel, maar na negen minuten verzegelde Gnabry de eerste kans voor de thuisploeg. De assist kwam van Lukas Klostermann, die buitenspel stond. Daarna ging een het Nederlands Elftal op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan een goede kans voor Memphis Depay en een gevaarlijk moment van Ryan Babel kwam het niet. Voor Duitsland kreeg Marco Reus een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Na rust kreeg Oranje het balbezit, maar Duitsland had in de beginfase van het tweede bedrijf de kansen. Gnabry en Reus werden van scoren afgehouden door Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. Het Nederlands Elftal had in deze fase geluk dat het bij een verschil van een treffer bleef en knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Georginio Wijnaldum kreeg na een klein uur spelen een goede kans, waarna Frenkie de Jong even later voor de 1-1 tekende. Het doelpunt zorgde voor vertrouwen bij de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Een kleine tien minuten na gelijkmaker kwam Oranje zelfs op voorsprong. Van Dijk kopte uit een corner tegen Manuel Neuer, waarna Duitsland-verdediger Jonathan Tah de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. Maar niet veel later viel er een doelpunt aan de andere kant. De Ligt kreeg de bal uit een voorzet op zijn hand, waarna Toni Kroos van elf meter raak schoot uit een makkelijk gegeven strafschop. Opnieuw toonde Oranje veerkracht en ging het op zoek naar de voorsprong. Die kwam er: een kwartier voor tijd scoorde debutant Malen, waarmee hij het Nederlands Elftal op een 3-2 voorsprong zette. Vlak voor tijd werd het zelfs 4-2: oud-Feyenoorder Wijnaldum scoorde na een vlijmscherpe counter. Stand Het Nederlands Elftal heeft nu zes punten uit drie wedstrijden in Groep C. Oranje staat daarmee nu op de derde plek, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Noord-Ierland (twaalf punten) en nummer twee Duitsland (negen punten). Nummer vier Wit-Rusland heeft drie uit vijf, Estland nul uit vier. Het onderling resultaat van Oranje ten opzichte van Duitsland is na vanavond ook in het voordeel van de mannen van Koeman.