'Die groepsfase halen, daar draait alles om'

'Die groepsfase halen, daar draait alles om'

Feyenoord zal vanavond in Israël een 3-0 voorsprong verdedigen tegen Hapoel Beer Sheva. De intentie van Jaap Stam is duidelijk: 'Naar Israël gekomen om de ticket naar de groepsfase van Europa League veilig te stellen'. Maar makkelijk zal het niet zijn, en dat komt o.a. ook door de hitte. Een 'overlevingsmodus', zo meldt het Algemeen Dagblad.


De trainer van Feyenoord voorspelde zijn ploeg een Israëlische storm vanavond, op een kilometer of 15 van de Gazastrook. Nog iets om in je achterhoofd te houden, zal menig Feyenoordspeler denken. Het is goed om te zien dat de coach van de Rotterdammers deze wedstrijd serieus neemt, ondanks de voorsprong. Hetzelfde was ook het geval tegen het Georgische Dinamo Tbilisi. 'Al zat dat anders zijn vanavond', is Stam van mening.

In de thuiswedstrijd had de ploeg van coach Stam geen kind aan de Israëli's. Desalniettemin wil Stam vanavond van geen onderschatting weten. Hij wil Feyenoord de goede lijn zien doortrekken in de Europa League. De ploeg lijkt immers sportief net de weg naar boven te hebben gevonden en dat is niet het enige goede nieuws. De geblesseerde spits Nicolai Jørgensen traint weer en de fysieke gesteldheid van de ploeg lijkt met de dag beter te worden. Feyenoord wordt weer een ploeg waar de tegenstander rekening mee dient te houden. 'Het mag er hier minder mooi uitzien, als het maar effectief is. Die groepsfase halen, daar draait alles om', sluit de coach af.

In de spelersploeg ontbreekt Jan-Arie van der Heijden, die al langer weet dat hij mag vertrekken, iets waar de verdediger zelf óók naar uitkeek. Ook Bart Nieuwkoop en Yassin Ayoub zijn in Rotterdam achtergrbleven. Nieuwkoop staat in de belangstelling van Willem II en Ayoub mag een nieuwe club zoeken.

Lees meer over:

Discussieer mee! 34 reacties

Gast7927359732

Je plaatst een bericht als Gast7927359732