UPDATE | Duel om SuperCup Feyenoord Onder 19 gaat gewoon door

UPDATE | Duel om SuperCup Feyenoord Onder 19 gaat gewoon door

Op 31 augustus speelt Feyenoord Onder 19 de Super Cup wedstrijd tegen de grote aartsrivaal uit Amsterdam. Althans, dat is de planning. Vanwege de grove ongeregeldheden in de voorgaande confrontatie tussen de twee teams moet er nog besloten worden of er publiek aanwezig mag zijn. RTV Rijnmond vroeg aan de KNVB de details over deze wedstrijd en kreeg in ieder geval te horen dat de wedstrijd op de Toekomst wordt gespeeld. Of de wedstrijd ook daadwerkelijk zonder publiek wordt gespeeld is nog niet bekend.


"In Rotterdam baart het uitblijven van berichtgeving vanuit Zeist vooral zorgen. Bij Feyenoord zijn de gebeurtenissen van juni stevig geëvalueerd. De club wil niets meer aan het toeval overlaten", zo meldt Rijnmond. De eerdere editie werd zoals bekend gestaakt, mede door Ajax coach John Heitinga: "Hij wilde niet dat de Amsterdamse hooligans – met wie hij een nauwe band zou hebben - van het complex werden gestuurd. Het duel werd daarop gestaakt", aldus Rijnmond. Hoewel Feyenoord zelf nog nooit last heeft gehad van gewelddadige aanvallen op Varkenoord neemt het toch maatregelen: "De club overweegt om de wedstrijden van onder 19 tegen Ajax voortaan ook in het stadion te spelen. Daarover valt spoedig een besluit."

Update 27-08-2019 10:22
De wedstrijd om de Super Cup tussen Feyenoord Onder 19 en Ajax Onder 19 gaat gewoon door, zo meldt RTV Rijnmond. De wedstrijd op de Toekomst kan bezocht worden door mensen met een geregistreerde toegangskaart.

Lees meer over:

Discussieer mee! 16 reacties