Stam ziet geen kwetsbaarheid achterin: 'Ook op topniveau gebeurt dit onder druk'

Stam ziet geen kwetsbaarheid achterin: 'Ook op topniveau gebeurt dit onder druk'

Jaap Stam was niet blij met het spel van Feyenoord tegen Dynamo Tblisi. Het resultaat, een 1-1 gelijkspel, was voldoende om door te dringen tot de laatste kwalificatieronde voor de Europa League, maar het spel was erbarmelijk slecht.


Bij Fox Sports spreekt Stam zijn teleurstelling in Feyenoord uit, maar bedrukt tegelijkertijd dat het behalen van de playoffs het belangrijkste is. ‘Ik vond dat wij controle hadden, ondanks dat Tblisi in een andere formatie speelden dan in Rotterdam. Dat maakte het voor ons lastiger en zo kwamen zij in de omschakeling er gevaarlijk uit. Wij kregen wel de mogelijkheid om op te bouwen, dat resulteerde in een grote kans voor Steven Berghuis, maar die ging er helaas niet in. Daarna moet je waken voor dat Dynamo er gevaarlijk uitkomt. Als ze snel zouden scoren, dan weet je niet hoe het gaat lopen. Dat hebben we in de eerste helft over het algemeen goed gedaan’.

‘In de tweede helft kom je dan vroeg op een achterstand door een eigen fout, daarna komen we gelukkig weer snel op 1-1. Dan moeten we de wedstrijd toch winnen en gaan we ook nog wel op zoek naar een doelpunt, maar dat lukt dan niet, omdat we sneller moeten spelen. Maar we bleven te veel met de bal centraal in plaats van aan de zijkanten. Dáár zit veel kwaliteit, maar die moet je dan wel gebruiken’.

Feyenoord blijkt wederom kwetsbaar achterin, al deelt Stam die mening niet. ‘Jullie zijn op zoek naar het kwetsbare. Nee, Jan-Arie van der Heijden maakte een verkeerde keuze en verkeerde inspeelpass. Iedereen op topniveau kan zo onder druk in de fout gaan. Dat zijn keuzes, maar kan je ze ook niet verwijten. We willen opbouwen van achteruit en dan worden er soms verkeerde keuzes gemaakt. Je wil geen balverlies leiden, maar dat heeft niets met kwetsbaarheid te maken’.

De omstandigheden van de wedstrijd wilde de oefenmeester nog wel wat over kwijt. Feyenoord speelde immers in een bijna leeg stadion, alleen 140 Feyenoordsupporters mochten de wedstrijd bijwonen. ‘Het is heel apart. Iedereen hoort wat je zegt, dus daar moet je mee oppassen, want dat kan tegen je gebruikt worden vanaf de tribune. Maar, het is een aparte gewaarwording. We mochten niet verliezen. Dat is gelukt en we zijn naar de volgende ronde. Dat is mooi en een compliment naar de ploeg, dat geeft hoop. Maar er kan nog veel beter’.

Lees meer over:

Discussieer mee! 89 reacties

Gast9924164971

Je plaatst een bericht als Gast9924164971