Zorgen om Feyenoord: 'Krijg je de tranen van in je ogen'

Zorgen om Feyenoord: 'Krijg je de tranen van in je ogen'

Valentijn Driessen vreest voor het seizoen van Feyenoord. De sportjournalist van De Telegraaf ziet weinig perspectief in de selectie van de Rotterdammers om aansluiting te vinden bij Ajax en PSV.


“Ik heb ze van de week zien ploeteren tegen Southampton en daar krijg je de tranen van in je ogen", zegt Driessen in gesprek met zijn eigen krant. "Zeker ook omdat je ziet dat er niets anders bij komt, of aan, waarvan je denkt: 'hey, die gaat de ploeg een impuls geven'." Feyenoord mist door blessures Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen in de eerste weken van het nieuwe seizoen. "Dat zijn dan toevallig weer de twee mensen die wat kunnen bijtekenen. Maar zij vallen direct weer weg."

Jaap Stam heeft wel weer de beschikking over Renato Tapia. "Het is wel een uitstekende speler voor dit Feyenoord, want er lopen een aantal spelers rond die echt niet het niveau zijn die je van Feyenoord verwacht", gaat Driessen verder.

"Ik heb die jongen Kelly gezien. Die zit op de bank bij de nummer zestien of zeventien van de Championship, niet eens het hoogste Engelse niveau. Denk je dan dat die Feyenoord beter gaat maken? Nee. Ieder duel ligt hij op de grond."

Ook over de verdediging van Feyenoord maakt Driessen zich zorgen. "Kenneth Vermeer laat alle ballen uit zijn handen vallen. Sven van Beek kan je nog geen bal over drie meter aanspelen. Botteghin mist alle snelheid..." Driessen ziet wel wat in Orkun Kökcü. "Die kan gewoon heel goed voetballen. Vente is een talent, maar had altijd al twee of drie jaar eerste divisie achter de rug moeten hebben, wat de speler van Ajax, PSV en AZ wel hebben."


Discussieer mee! 85 reacties

Gast4524690772

Je plaatst een bericht als Gast4524690772