Feyenoord doet zichzelf tekort tegen Southampton FC

Feyenoord heeft de laatste oefenwedstrijd tegen Southampton niet in winst om weten te zetten. In een redelijk gevulde Kuip werd het 1-3. Feyenoord had het volledig aan zichzelf te wijten dat het niet vaker scoorde. De Feyenoorders hadden vrijwel de gehele wedstrijd het meeste balbezit en voldoende kansen, maar konden zichzelf niet belonen. Het was Orkun Kökcü die voor het enige Rotterdamse doelpunt zorgde terwijl persoonlijke fouten twee makkelijke goals van Southampton inleidden. De wedstrijd kende een rommelige start en dat leidde al na 7 minuten spelen de eerste tegentreffer in voor Feyenoord. Sven van Beek zorgde er voor met een dramatische aanname dat Che Adams simpel kon aantekenen voor de 0-1. Voor Feyenoord was dit niet het enige slechte nieuws in de openingsfase, Sam Larsson viel namelijk met een blessure uit nadat hij een knietje in zijn rug ontving. Met Sinisterra binnen de lijnen ging Feyenoord meteen op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks een penibele situatie waarin Vermeer zijn eigen fout herstelde kreeg Feyenoord steeds meer de overhand. Uiteindelijk mocht Orkun Kökcü aantekenen voor de gelijkmaker. Een briljante steekbal van Berghuis werd op waarde ingeschat door Dylan Vente, die na een korte loopactie de bal teruglegde voor Kökcü, die simpel kon afronden. De goal leek de opmaat voor meer te worden, ware het niet dat Leroy Fer door knullig balverlies de 1-2 inluidde. Fer dacht bij zijn tegenstander weg te draaien, echter werd afgetroefd en uit de corrigerende actie van Burger kreeg Southampton een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied. Zeer matig uitverdedigen zorgde ervoor dat Maya Yoshida de 1-2 en daarmee de ruststand op het bord kon zetten. Voordat scheidsrechter Gözöbüyük affloot voor de eerste helft moest ook Sven van Beek zich met een blessure laten wisselen. De tweede helft wisselde Southampton maar liefst elf keer. Ook tegen het tweede elftal van Southampton bleef Feyenoord de bovenliggende partij, echter verder dan een aantal schoten op doel kwamen de Rotterdammers niet. De wedstrijd leek zo uit te lopen op een onverdiende 1-2 voor Southampton, ware het niet dat Sofiane Boufal uit een counter nog voor de geflatteerde 1-3 kon aantekenen.