UPDATE | 'Investeerders zien in Feyenoord commercieel interessante club'

UPDATE | 'Investeerders zien in Feyenoord commercieel interessante club'

Feyenoord wil in een poging om de financiële en sportieve achterstand op PSV en Ajax te verkleinen in zee gaan met Amerikaanse investeerders. Dit meldt het Algemeen Dagblad vanavond. De clubleiding van de Rotterdammers is serieus in gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is een minderheidsaandeel in de club te verwerven.


De mogelijke komst van de Amerikaanse investeerders zou de reden zijn dat Jan de Jong afgelopen week vertrok uit de Kuip. De Jong wilde namelijk niet dat de Amerikanen teveel zeggenschap in de club zouden krijgen, ook al was hij enthousiast over de miljoenen die binnen zouden stromen.

Volgens Mikos Gouka willen de Amerikanen zeggenschap op alle fronten en zou deze partij ook niet schromen om geld te investeren in de bouw van het nieuwe stadion. Mede door deze investeerders hoopt Feyenoord ook een signaal af te geven over de grenzeloze ambitie van de club. Dit zou van belang kunnen zijn in het aantrekken van eventueel Robert Eenhoorn als nieuwe Algemeen Directeur.

Update:
Feyenoord lijkt gedeeltelijk in handen te gaan vallen van Amerikaanse investeerders. De Rotterdammers hopen de aandelen van de Vrienden van Feyenoord terug te kopen waarna de Amerikanen deze kopen. Daarmee krijgt Feyenoord meer kapitale armslag, waardoor het wil proberen aansluiting te krijgen met Ajax en PSV. De andere clubs investeren miljoenen en Feyenoord blijft achter.

De Amerikanen zouden wel inspraak willen in alle geledingen en ook zelf een technisch directeur aan willen stellen. Het nieuwe stadion zou één van de redenen zijn voor de Amerikanen om Feyenoord te benaderen. Ze zagen dat Ajax net de Champions League finale missen waarmee aangetoond werd dat een Nederlandse club commercieel best interessant kan zijn. Feyenoord is erg benieuwd naar de gedachte van de fanatieke aanhang.

Lees meer over:

Discussieer mee! 455 reacties

Gast7677918954

Je plaatst een bericht als Gast7677918954