'Een topclub moet altijd voor het maximale gaan'

'Een topclub moet altijd voor het maximale gaan'

Op een tropisch warm 1908 werd vandaag een zwaar gehavende selectie van Feyenoord afgebeuld door de nieuwe trainer Jaap Stam. Ondanks dat de training besloten was vallen de interviews met de nieuwe coach als rijpe appelen van de boom. Ook Feyenoord TV ging uitgebreid met de nieuwe coach in gesprek en blikte vooruit op het nieuwe seizoen. Stam zijn eerste training duurde gelijk 2 uur, dus van een voorzichtig begin was dan ook geen sprake.


“Mensen moeten uiteindelijk wel doen wat ik vind dat ze moeten brengen”, begint de coach streng over zijn manier van leiderschap. De trainer zal niet te veel veranderen aan de opstelling, die zal namelijk 4-3-3 blijven, wel gaat de trainer een nuance aanbrengen in bijvoorbeeld druk zetten. Stam is ook zeer te spreken over de accommodatie die hij in Rotterdam heeft aangetroffen: “Ja dat bevalt goed, zeker ook omdat het echt gras is. Het zijn de faciliteiten die het maken tot de ideale omstandigheden voor een groep en een trainer.” De hoofdtrainer is behalve realistisch ook zeer ambitieus: “Feyenoord is een topclub, een topclub moet altijd voor het maximale gaan.”

De selectie was vandaag nog allesbehalve compleet, er moeten nog internationals terugkomen van vakantie of zelfs van eindtoernooien waar zij aan meedoen. Stam verwacht pas voor het trainingskamp in Oostenrijk over zijn volledige selectie te beschikken en dan begint het echte werk pas. “Je moet uitkijken dat je niet te veel spelers krijgt binnen de selectie en dan moeten wij ook keuzes gaan maken”, aldus de oefenmeester. Over eventuele afvallers binnen de staf van Feyenoord wilde Stam zich niet te veel uitlaten. De trainer heeft zijn eigen assistent Saïd Bakkati meegenomen en met Van Gastel, Landzaat, Benlahsen en Makaay lijkt er geen te kort aan assistenten. Tot slot gaf de Rots van Kampen aan zelf als speler vaak te genieten van een voorbereiding: “Als speler is het altijd lekker om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en te trainen. Alleen als zo’n voorbereiding zes weken duurt dan heb je na week vier wel zo iets van: Van mij mag die competitie nu wel beginnen.”

Bekijk het hele interview hieronder!

Lees meer over:

Discussieer mee! 36 reacties

Gast8580074743

Je plaatst een bericht als Gast8580074743