OFFICIEEL | Tonny Vilhena maakt overstap naar FK Krasnodar

OFFICIEEL | Tonny Vilhena maakt overstap naar FK Krasnodar

Tonny Vilhena gaat definitief naar FK Krasnodar, zo valt te lezen op het Twitter account van de Russische club. De middenvelder tekent daar voor vijf jaar. Wat het transferbedrag is wat Feyenoord krijgt is nog onbekend.


Vilhena had bij Feyenoord nog een contract voor één seizoen. De middenvelder had afgelopen seizoen al vaker aangegeven graag de stap naar het buitenland te willen maken.

Ook Feyenoord heeft donderdag het akkoord bevestigd. Vilhena, die nu met vakantie is, moet zelf nog zijn spelerscontract ondertekenen bij Krasnodar.

Wanneer de overgang van de 24-jarige international definitief wordt afgerond, komt er deze zomer na maar liefst acht seizoenen een einde aan het dienstverband van Tonny Vilhena bij Feyenoord 1, die vanaf zijn zesde zijn opleiding bij Feyenoord Academy genoot. Vilhena had in De Kuip een aflopend contract tot de zomer van 2020.

Met het vertrek van Vilhena bij Feyenoord vertrekt de speler met de langste dienstjaren uit de huidige selectie. In januari 2012 debuteerde hij als jeugdspeler in het eerste elftal van Feyenoord. In de jaren die daarop volgde ontwikkelde de linkspoot zich voornamelijk als middenvelder tot een van de drijvende krachten van het elftal. In 2016 won hij met de KNVB Beker met Feyenoord zijn eerste prijs, waarna de landstitel, nog een KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal volgden. Bovendien is hij de jongste Feyenoorder ooit die meer dan 200 Eredivisiewedstrijden het shirt van Feyenoord droeg.

Vilhena ondergaat op korte termijn een medische keuring in Rusland, waarna hij zijn contract zal tekenen en de transfer definitief kan worden afgerond.

Lees meer over:

Discussieer mee! 83 reacties

Gast7792126570

Je plaatst een bericht als Gast7792126570