Van Bronckhorst begrijpt het nog niet: 'Ik vraag me dat zelf ook nog steeds af'

Van Bronckhorst begrijpt het nog niet: 'Ik vraag me dat zelf ook nog steeds af'

Oud-Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst heeft een groot interview gegeven aan Voetbal International. Daarin gaat de voormalig trainer in op de mentaliteit en het probleem van het winnen tegen kleinere clubs. Feyenoord was in de onderlinge wedstrijden tussen de top drie clubs de beste, maar tegen kleine clubs ging het mis.


Feyenoord won bijvoorbeeld voor de competitie thuis met 6-2 van Ajax, maar ging een week later onderuit tegen Excelsior. Waar ligt dat aan? "Ik vraag me dat zelf ook nog steeds af. We hebben negen keer verloren en nog los daarvan ging het me ook om de manier wáárop. FC Groningen-uit: kansloos, niet één keer op doel geschoten… Hoe kunnen we toch zo op het veld staan?", zo citeert het weekblad

Het lijkt wel een structureel probleem bij Feyenoord. Van Bronckhorst heeft door de wedstrijden anders te benaderen en anders te trainen het proberen om te keren. "Alleen: echt veranderen lukte niet. Maar het is ook lastig, want je kunt nooit blind afgaan op gevoel. Soms is het ook simpelweg niet te peilen hoe een wedstrijd gaat lopen. Heb je vooraf een goed gevoel, wordt het ineens niks. Denk je een week later: Ik weet het niet en speel je geweldig."

Lees meer over:

Discussieer mee! 83 reacties

Gast9132760727

Je plaatst een bericht als Gast9132760727