#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechter centrale middenvelder

#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechter centrale middenvelder

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


Het middenveld werd dit seizoen het meest bekleed door twee jeugdspelers, Vilhena en Clasie. De positie waar we ons vandaag in dit zesde artikel op richten is de rechter centrale middenvelder. Ook wel de ‘6’ in de volksmond, enkele van de meest geliefde spelers die deze positie bekleedden waren Paul Bosvelt en Wim Jansen. Afgelopen seizoen stond Clasie vanuit deze positie het spel te dirigeren, iets waar hij enkele jaren geleden in uitblonk. De middenvelder kon geen onuitwisbare indruk achterlaten en zal na de zomer vermoedelijk niet terugkeren uit Southampton. De drie spelers die wij daarom mee zullen nemen in dit artikel zijn : Renato Tapia, Jordy Wehrmann en Achraf El Bouchataoui.

Renato Tapia
Werd bij FC Twente opgehaald in de winter van 2016 opgehaald voor een slordige 1,5 miljoen. Volgens velen kon Tapia een regelrechte hit worden en hadden de Rotterdammers een werelddeal te pakken. Een vaste basisplaats wist de Peruaan echter nooit te veroveren. Doorgaans de eerste keus van de bondscoach van Peru zag de afgelopen jaren El Ahmadi en Clasie de voorkeur krijgen. Waardoor de 34-voudig international zich genoodzaakt zag zijn heil tijdelijk ergens anders te zoeken. Bij Willem II was Tapia vanaf het moment één de eerste keus van Adrie Koster en naast Isak steevast de beste man van het veld. In de drie jaar bij Feyenoord kwam de 23-jarige middenvelder tot 45 wedstrijden waarvan bij velen de wedstrijd tegen Napoli het meeste blijft hangen vanwege zijn enorme blunder.

Jordy Wehrmann
Weer zo’n talent van Varkenoord wat waarschijnlijk ontzettend veel baat had gehad bij minuten maken in de Keuken Kampioen Divisie. Wehrmann doorliep alle jeugdelftallen, van zowel Oranje als Feyenoord. In veel gevallen was de inmiddels 20-jarige middenvelder aanvoerder van zijn elftal. Nadat Wehrmann de gehele voorbereiding mee deed en tegen Basel een uitmuntende wedstrijd speelde, mocht hij dit seizoen niet één wedstrijd mee doen. Daar bovenop kreeg Wehrmann in april te maken met een nare schouderblessure, die hem eerder ook al parten speelde. Wehrmann die een belangrijke rol speelde in de gewonnen bekerfinale van de O19 tegen PSV wacht inmiddels al 3 jaar op zijn debuut.

Achraf El Bouchataoui
Misschien wel de opvallendste speler van Feyenoord onder 19 dit jaar. Met 2 goals in de miniklassieker op Varkenoord had de 19-jarige een hoofdrol in één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Nog geen week later werd bekend dat het contract van het talent met twee jaar werd verlengd tot 2022. El Bouchataoui speelde net als Wehrmann een zeer goed Youth League toernooi vorig jaar. Velen verwachten dan ook dat de middenvelder de volgende Varkenoord speler is die zijn debuut mag maken. El Bouchataoui speelde in praktisch alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje en kan overal op het middenveld terecht. De rechtsbenige smaakmaker lijkt in ieder geval de voorbereiding volledig mee te gaan maken.

Transfer
Heb jij geen keuze kunnen maken uit de voorgaande spelers, kies dan voor de optie Transfer en geef een suggestie in een reactie hier onder!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als rechter centrale middenvelder?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 20 reacties

Gast5922987733

Je plaatst een bericht als Gast5922987733