#PraatMee | Favoriete opstelling | Linksback

#PraatMee | Favoriete opstelling | Linksback

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


We zijn alweer aanbeland bij het vijfde artikel in deze reeks en vandaag is misschien wel de best bezette positie aan de beurt. Drie volwaardig selectiespelers Haps, Malacia en Verdonk komen in aanmerking voor deze positie. Natuurlijk kan het zijn dat jouw favoriet hier niet bij zit, dan kun je onder dit artikel op transfer stemmen en een suggestie geven in de reacties. Bekendste linksback is natuurlijk onze afzwaaiend trainer Giovanni van Bronckhorst. Met zijn indrukwekkende carrière en rustige uitstraling een gedroomd boegbeeld voor elke club.

Ridgeciano Haps
Deze terrier kon dit jaar zijn eerste minuten maken tijdens de meest glorieuze wedstrijd van het seizoen. Na een slepende beenblessure schoot Haps in de met 6-2 van Ajax gewonnen wedstrijd uit de startblokken en stond na enkele minuten al aan de basis van een doelpunt. Haps speelde de afgelopen twee seizoenen slechts 42 wedstrijden en moest er maar liefst 35 door uiteenlopende blessures missen. De linksback werd na zijn uitstekende periode bij AZ zelfs getipt als eerste linksback voor Oranje. Bij Feyenoord lijkt de 26-jarige back nog niet in zijn favoriete ritme te kunnen komen. In de wedstrijden die hij wel speelde gaf Haps 3 assists.

Tyrell Malacia
De jongste van de drie aanwezige backs en zeker de meest onstuimige in 17 wedstrijden wist Malacia 7 gele kaarten te verzamelen. Na zijn wervelende debuut tegen Napoli in de Champions League vroegen velen zich af waarom Haps was aangetrokken. Helaas kreeg de jongeling zoals veel jeugdspelers te maken met een flinke terugval. Bovendien staat Haps wanneer fit hoger in de hiërarchie. Het seizoen begon Malacia vanwege een blessure van Haps als basisspeler, om deze snel kwijt te raken aan de verdedigend stabielere Verdonk. Malacia speelde de afgelopen twee jaar al 33 wedstrijden in het eerste van Feyenoord. Daarin scoorde Malacia 3 keer, daarvan waren er 2 van grote schoonheid.

Calvin Verdonk
Net als Malacia een talent van Varkenoord, nadat Verdonk alle jeugdelftallen had doorlopen leek de back klaar voor het eerste. Verdonk werd steevast opgeroepen voor de vertegenwoordigende Oranje elftallen en kwam daar ook in een akkefietje terecht. Een disciplinaire straf volgde en Verdonk leek naar de achtergrond te verdwijnen. Huurperiodes bij Zwolle en NEC boden geen soelaas en het jeugdexponent leek op weg naar de uitgang bij Feyenoord. Door een blessure van Haps mocht Verdonk alsnog aanhaken in de voorbereiding. Na enkele opzichtige fouten van zijn grote concurrent Malacia kreeg Verdonk het vertrouwen van Van Bronckhorst. Dat betaalde Verdonk dubbel en dwars terug. In de eerder genoemde Klassieker in de Kuip vond Verdonk sterspeler Hakim Ziyech diep in zijn broekzak. Verdonk gaf in de 19 wedstrijden die hij voor Feyenoord speelde 2 assists en mocht eenmaal zelf afronden.

Transfer
Staat jouw favoriete linksback er niet bij? Stem dan op transfer en geef een suggestie!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als linksback?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 50 reacties

Gast9468779875

Je plaatst een bericht als Gast9468779875