#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechter centrale verdediger

#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechter centrale verdediger

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


In deze derde editie is het de beurt aan de centrale verdedigers, meer specifiek de Rechter centrale verdediger. In dit overzicht komen Eric Botteghin en nieuwbakken selectie speler Lutsharel Geertruida aan bod. Omdat Sven van Beek dit seizoen de meeste wedstrijden als linker centrale verdediger heeft gespeeld, komt hij morgen aan de beurt. De meest bekende centrale verdedigers zijn bij Feyenoord op z'n zachtst gezegd geen lieve jongens binnen de lijnen. Fraser, Laseroms, De Wolf en met name Rinus Israël hanteerde vaak de botte bijl. Maar met technisch onderlegde spelers als Stefan de Vrij ook jeugdexponenten die het tot de Europese (sub)top hebben geschopt.

Eric Botteghin
De robuuste rots van São Paulo is al vier seizoenen het slot op de deur in de Rotterdamse defensie. Maar volgens velen is hij te traag voor het spel wat Feyenoord zou moeten spelen. In de topwedstrijden staat Botteghin vaak op de goede plek, echter opbouwend is er weinig Braziliaans te ontdekken. De verdediger speelde in zijn vier seizoenen op Zuid 110 wedstrijden en behaalde net als Gio 5 prijzen. Door zijn kopkracht heeft de verdediger een patent op belangrijke goals uit standaardsituaties. De afgelopen twee seizoenen werd de Braziliaan, die bij het sluiten van de transfermarkt 32 wordt, nogal eens geplaagd door blessures. Het contract van de stopper loopt nog één seizoen door.

Lutsharel Geertruida
De speler waar veel ogen dit seizoen op waren gericht. Nadat de verdediger alle jeugdelftallen vanaf de Onder 13 doorliep werd Geertruida voor het eerst in de selectie opgenomen voor de Champions League wedstrijd tegen Shaktar Donetsk. Geertruida maakte in de Youth League ook al een grote indruk in de wedstrijden die hij mee deed. Dit seizoen was het dan eindelijk zo ver, in het gelijkspel tegen ADO Den Haag, maakte Geertruida zijn debuut, als rechtsback. Het jeugdexponent kan op meerdere posities spelen, zo heeft hij bewezen. Dirk Kuyt posteerde de opvallend vaak scorende verdediger op het middenveld en bleek met name door zijn drive en spelinzicht ook hier prima uit de voeten te kunnen. De 17 minuten die de 18-jarige Geertruida dit seizoen maakte in de eredivisie smaken dan ook zeker naar meer.

Transfer
Met Botteghin en Geertruida is het contrast wel erg groot tussen ervaring en talent. Het is dan ook niet gek dat Feyenoord naar verluidt interesse heeft in Tomas Kalas. Dus staat jouw favoriete verdediger voor volgend seizoen er niet bij? Stem dan op transfer en geef een suggestie!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als rechter centrale verdediger

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 86 reacties

Gast4061860789

Je plaatst een bericht als Gast4061860789