Fortuin komt met meer duidelijkheid over aandelen De Kuip

Fortuin komt met meer duidelijkheid over aandelen De Kuip

Stichting Vrienden van de Kuip bracht afgelopen vrijdag een bod uit op de aandelen van de Kuip. De aanleiding was de onduidelijkheid over de vergadering van Sportclub Feyenoord van maandagavond. De geruchten gingen dat de sportclub de aandelen aan de Kuip zou afstaan. Het bod om het afstaan te voorkomen kan oplopen tot 9 miljoen euro en is voor 53% van de aandelen, nu in bezit van sc Feyenoord. De Stichting Vrienden van de Kuip wordt aangevoerd door oud-secretaris van de sc Feyenoord, Hans Fortuin. Dezelfde Fortuin verscheen voor de camera van RTV Rijnmond om te bespreken wat er tijdens deze vergadering de revue heeft gepasseerd.


“Er is een commissie ingesteld van vijf leden die de zaken gaan bekijken die dan met een advies komen aan het bestuur”, aldus Fortuin. Met ‘de zaken’ doelt de voormalig secretaris op een objectieve beoordeling van het Feyenoord City plan en het bod van de Vrienden van de Kuip op de aandelen. “De angst was dat de aandelen naar het stadion zouden gaan en daar zijn ze niet veilig, alleen bij de sportclub zijn ze veilig”, hiermee geeft Fortuin aan waarom de Vrienden van de Kuip het bod op de aandelen heeft neergelegd. Dat bod lijkt nu dus overbodig maar wordt niet afgezwakt: “Dat bod ligt er nog”, geeft Fortuin aan.

De commissie zal ‘Stichting De Kromme Zandweg’ gaan heten: “Waarin ‘de drie’ Stadion, Sportclub en BVO zullen gaan samenwerken, waar dan de aandelen naartoe gaan als er eventueel een nieuw stadion is.” Fortuin stelt hier met klem dat er nog geen beslissing is genomen over het stadion, maar dat er sprake is van vastlegging in de statuten mocht er een nieuw stadion komen. De commissie zal zich voornamelijk gaan buigen over de informatievoorziening naar het bestuur toe. De volledige informatie moet daarna met de leden gedeeld gaan worden. Een stemming over de aandelen zelf wordt dan ook nog niet verwacht: “Ik denk niet op korte termijn, ik denk dat dat komt als er duidelijkheid is of dat nieuwe stadion nou wel doorgaat want daar zijn natuurlijk heel wat vraagtekens over”, sluit Fortuin af.

Discussieer mee! 46 reacties

Gast6239904231

Je plaatst een bericht als Gast6239904231