'Bagatelliseren functie td zorgt voor stilstand in De Kuip'

'Bagatelliseren functie td zorgt voor stilstand in De Kuip'

Feyenoord heeft een technisch hart opgericht, waarbij Sjaak Troost naar voren is geschoven als de nieuwe technisch directeur op interimbasis. Toch lijkt Troost in geen geval het alleen recht te hebben op aankopen. In samenwerking met Stanley Brard en Dirk Kuyt wordt er gekeken welke spelers er interessant kunnen zijn voor Feyenoord.


Volgens Voetbal International wordt de beslissing altijd gemaakt door het technische hart, iets wat aartsrivaal Ajax juist heeft afgezworen. Daarnaast heeft Jaap Stam bij de onderhandelingen over zijn contract veto recht gekregen. Hij wil alleen werken met voetballers die hij goedkeurt.

Troost vindt volgens het weekblad dat zijn nieuwe job niet al te moeilijk is. Martijn Krabbendam zegt daar het volgende over: ‘Dat is dan lekker voor Martin van Geel, die dit werk acht jaar deed alsof het wél hogere wiskunde betrof. De rest van de td’s in de Eredivisie weten trouwens ook waar ze staan. Het feit dat niet één de uitdaging aandurfde, had volgens Troost ook te maken met de eisen die Feyenoord zelf stelt aan de functie. Kort gezegd en geciteerd: het is niet al te veel kwaliteit wat er rondloopt.’ Toch ligt er een grote uitdaging, in 2017 werd Feyenoord kampioen met dezelfde begroting als PSV. Nu zijn de Eindhovenaren en zeker de Amsterdammers ver weg gelopen bij Feyenoord door een goed technisch en financieel beleid. Omdat Troost de functie van td zo bagatelliseert is de kans groot dat alles bij het oude blijft in De Kuip.

Lees meer over:

Discussieer mee! 111 reacties

Gast8172755474

Je plaatst een bericht als Gast8172755474