Feyenoord Onder 19 op matchpoint na thuiszege

Feyenoord Onder 19 kan volgende week zaterdag kampioen van Nederland worden. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen versloeg de ploeg van trainer Dirk Kuyt op Varkenoord de leeftijdsgenoten van Vitesse met 3-1. Een gelijkspel bij directe concurrent Ajax O19 volstaat in de laatste speelronde voor de titel. Vroege kansenregen Dat Feyenoord O19 alleen genoegen nam met drie punten, werd vanaf de eerste minuut duidelijk. De ploeg zette vroeg druk en in de zoektocht naar de vroege openingstreffer werd het snel gevaarlijk, onder andere via Achraf El Bouchataoui en Nelson Amadin. Een belonging bleef echter uit. Ook in het vervolg van de eerste helft stapelden de kansen voor Feyenoord Onder 19 zich op. Achraf El Bouchataoui en Rodney Huijgen waren dicht bij de 1-0, maar hun schoten raakten de paal en lat. De ruststand was dan ook 0-0 en daarmee mocht Vitesse de handen dichtknijpen. Direct in de tweede helft werd Feyenoord Onder 19 weer gevaarlijk. Cheick Touré en Nelson Amadin kregen hun teen echter niet tegen een voorzet van Quilindschy Hartman. Niet veel later was het wel raak. Waar Wouter Burger zijn schot op de lat zag ketsen, schoot Touré de rebound binnen: 1-0. Kanonskogel Hall Vanuit het niets kwam Vitesse Onder 19 na bijna zeventig minuten op 1-1 en zo kon Feyenoord weer opnieuw beginnen. Het duurde echter niet lang tot de ploeg weer op voorsprong kwam. Met een heerlijk afstandsschot zette Denzel Hall enkele minuten later de 2-1 op het scorebord. Mede door enkele wissels kwam Feyenoord Onder 19 vervolgens niet meer in de problemen. Splinter de Mooij, die doelpuntenmaker Nelson Amadin had vervangen, bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 3-1. Terwijl de spelers van Feyenoord Onder 19 onder de douche stonden, kwam vanuit Alkmaar het nieuws binnen dat concurrent AZ thuis onderuit was gegaan tegen PSV. Dat betekent dat Feyenoord Onder 19 volgende week uit bij nummer twee Ajax – de laatste wedstrijd van dit seizoen – aan een gelijkspel genoeg heeft om kampioen te worden. Kuyt trots: 'Een hele mooie wedstrijd' Trainer Kuyt was na afloop van de wedstrijd blij met de belangrijke overwinning. Door de zege kan Feyenoord Onder 19 volgende week kampioen worden tegen Ajax Onder 19. 'Het wordt een hele mooie wedstrijd. De jongens hebben dit seizoen keihard gewerkt om zichzelf als speler maar ook als team te ontwikkelen. Als je dan in de laatste fase van de competitie nog meedoet om de titel is dat heel mooi,' aldus Kuyt. Feyenoord Onder 19 - Vitesse Onder 19 3-1 (0-0) Scoreverloop: 54' 1-0 Touré 69' 1-1 72' 2-1 Hall 80' 3-1 De Mooij Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis, Geertruida, Hartman; El Bouchataoui (83' Yates), Kökcü (87' Vlijter), Burger; Huijgen (75' Gündüz), Touré, Amadin (65' De Mooij).