Feyenoord O19 geeft voorsprong uit handen en lijdt duur puntenverlies

Feyenoord Onder 19 heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in de race om het kampioenschap. Op bezoek bij de leeftijdgenoten van NAC Breda ging het zaterdagmiddag met 3-2 ten onder, nota bene na een 0-2 voorsprong. Bij winst in Brabant zou Feyenoord O19 volgende week eventueel de titel kunnen pakken en dat besef leek duidelijk doorgedrongen bij de spelers. Trainer Dirk Kuyt zag zijn team sterk beginnen en daardoor al snel op voorsprong komen. Een voorzet van Cheick Touré kwam uit bij Nelson Amadin, die in het zestienmetergebied gepositioneerd stond. De aanvaller twijfelde niet en haalde uit: 0-1. Ruime voorsprong bij rust Nog voor de rust verdubbelden de talenten van Feyenoord Academy de tussenstand. Na een goed één-tweetje tussen Abdelouafi Belari en Wouter Burger zette laatstgenoemde een individuele actie in, en met success. De middenvelder draaide zich goed vrij, omspeelde de doelman met een mooie sleepbeweging en scoorde: 0-2. Ook na de rust leek Feyenoord Onder 19 het goede spel voort te zetten, maar na zo'n tien minuten spelen liet NAC Breda Onder 19 zich zien. De thuisploeg werd een aantal keer gevaarlijk, maar de defensie van Feyenoord Onder 19 was alert. Na 64 minuten spelen was het echter wel raak voor de Noord-Brabanders: 1-2. Domper in slotfase Met enkele wisselingen probeerde Feyenoord Onder 19 de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen, maar dit lukte niet. NAC Breda Onder 19 bleef de weg naar het doel van Joey Koorevaar zoeken. Zo'n kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en tot overmaat van ramp was het vijf minuten later weer raak: 3-2. Feyenoord Onder 19 probeerde vervolgens alles op alles te zetten om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. De ploeg kreeg een aantal grote kansen, onder andere via Rodney Huijgen (schot gepakt), Splinter de Mooij (bal van doellijn gehaald) en Achraf El Bouchataoui (schot net over). De bal wilde er helaas niet meer in. Kuyt: 'Miste de absolute wil om te winnen' 'Voetballend hebben we het in de eerste helft aardig gedaan, alleen ook toen was ik niet tevreden over het verdedigende spel,' zei Kuyt na afloop. 'Dat kon en moest beter. Daar heb ik ook op gehamerd in de rust. Uiteindelijk kwam dat er niet uit en dan zie je dat voetbal uit meer bestaat dan aanvallen alleen. Ik miste ook de overtuiging en absolute wil in het maken van goals én het verdedigen.' Twee wedstrijden te gaan Door de nederlaag blijft de voorsprong van Feyenoord Onder 19 op achtervolger Ajax Onder 19 één punt. AZ heeft echter nog een wedstrijd te spelen, waardoor zij in punten gelijk kunnen komen met Feyenoord Onder 19. Komende zaterdag treft de ploeg van Feyenoord Academy op Varkenoord Vitesse Onder 19. Een week later sluit Feyenoord Onder 19 de competitie af op bezoek bij de leeftijdgenoten van Ajax. Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis, Geertruida, Hartman; El Bouchataoui, De Mooij, Burger (60' Gündüz); Amadin (46' Azarkan), Belarbi (77' Huijgen), Touré. Scoreverloop: 0-1 Amadin 0-2 Burger 1-2 Amisi 2-2 Kuyper 3-2 Kila