Voormalig topverdediger lyrisch over Van Persie: 'Het was alsof ik naar een kunstenaar keek, ik raakte geobsedeerd'

Voormalig topverdediger lyrisch over Van Persie: 'Het was alsof ik naar een kunstenaar keek, ik raakte geobsedeerd'

Robin van Persie zwaait zondag af als voetballer na een imponerende loopbaan. Dat gaat ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Rio Ferdinand, voormalig ploeggenoot van de spits bij Manchester United, steekt in een groot interview met De Telegraaf de loftrompet af over Van Persie.


"I love the guy", begint de voormalig topverdediger. Na de transfer van Van Persie van Arsenal naar Manchester United, raakte Ferdinand meteen onder de indruk van de voormalig Oranje-international. "Robin deed dingen op de training, niet normaal. In een van de partijen gooide hij de trukendoos open. Nu moet je weten dat er niet veel spelers langs kwamen bij mij en Nemanja Vidic. Toen we van helft wisselden kwam Scholsey (Paul Scholes, red.) naar me toe. 'Zeg Rio, zag je dat? Dit is van een compleet ander niveau'."

Volgens Ferdinand heeft zijn ex-ploeggenoot gelijk. "Het was alsof ik naar een kunstenaar keek. Ik raakte geobsedeerd door de manier waarop hij de bal aannam, hoe hij met zijn lichaam de bal controleerde, hoe hij bij de verdedigers wegdraaide en iedereen in stelling kon brengen. Nooit is iemand zo goed geweest als Robin, die nieuw in ons elftal kwam."

Ferdinand gaf tijdens wedstrijden zelfs commentaar op het spel van Van Persie. "Soms zei ik midden in de wedstrijd: 'Oh fucking hell, Robin beautiful!' Daar werden andere gasten gek van, maar ik kon het niet laten."

Lees meer over:

Discussieer mee! 24 reacties

Gast3301510180

Je plaatst een bericht als Gast3301510180