'Het lijkt wel of ze denken: nu we er toch zijn, gaan we er gebruik van maken ook'

'Het lijkt wel of ze denken: nu we er toch zijn, gaan we er gebruik van maken ook'

Komende zondag staat de bekerfinale op het programma. Deze strijd om de TOTO KNVB Beker wordt traditiegetrouw gehouden in De Kuip. Om 18:00 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd Willem II - Ajax.


Er komen in totaal 15.000 supporters van Ajax naar Rotterdam, waardoor er ook in Rotterdam veel geregeld moet worden. Jaren terug werd het veld aangetast door schroeiplekken van het vuurwerk dat op het veld gegooid werd. ,,Er vinden twee enorme volksverhuizingen plaats om alle supporters hier te krijgen'', zegt Jan van Merwijk, directeur van De Kuip, tegen het Algemeen Dagblad. Ondanks dat Ajax naar De Kuip komt, is Van Merwijk niet bang voor de wedstrijd. Toch gebeuren er vaak vernielingen, ook met andere clubs in de finale. ,,Het lijkt wel of ze denken: nu we er toch zijn, gaan we er gebruik van maken ook.''

De gemeente Rotterdam laat weten dat het geen extra maatregelen in de stad zelf zal nemen. ,,Voor ons is het een gewone wedstrijd zoals andere bekerfinales zonder Rotterdamse club.'' Vorig seizoen won Feyenoord de bekerfinale na een 3-0 winst op AZ.

Lees meer over:

Discussieer mee! 26 reacties

Gast3527079250

Je plaatst een bericht als Gast3527079250