Kuyt tevreden: 'Hoe meer van dit soort wedstrijden, hoe beter'

Kuyt tevreden: 'Hoe meer van dit soort wedstrijden, hoe beter'

Gisteren stonden Feyenoord O19 en Ajax O19 tegenover elkaar op Varkenoord. Inzet, de eerste plaats in de competitie. Feyenoord won de wedstrijd met 5-3, maar beide trainers die regelmatig samen op het veld stonden waren vooral blij met het aantal supporters dat langs de kant stond.


John Heitinga is trainer van Ajax O19 en kreeg de nodige verwensingen naar zijn hoofd, maar weet ook dat de druk van de supporters langs de kant niet na te bootsen is. Toch weet hij ook weer waarom beide directies nooit meer supporters moeten toe laten bij wedstrijden. Er werd een steen tegen de spelersbus gegooid en er ontplofte vuurwerk achter de dug-out.

Ook Dirk Kuyt, die zijn mannen de tweede helft de wedstrijd naar zich toe zag trekken, beaamt dat dit soort wedstrijden goed zijn voor de ontwikkeling. “Hoe meer van dit soort wedstrijden, hoe beter”, geeft Kuyt aan in gesprek met het De Telegraaf. “Het is mooi om deze druk te voelen. De volgende keer ga je daar beter mee omgaan, want dan herken je dat.”

Lees ook

SAMENVATTING | Feyenoord O19 - Ajax O19 (5-3)

Feyenoord Onder 19 heeft maandagmiddag goede zaken gedaan. Op Varkenoord wonnen de Rotterdammers van Ajax Onder 19. Na een spannende wedstrijd werd het 5-3 voor Feyenoord Onder 19. Door de overwinning staat de ploeg bovenaan...

Lees meer over:

Discussieer mee! 27 reacties

Gast6323106797

Je plaatst een bericht als Gast6323106797