Oud-Feyenoorder schrijft geschiedenis: 'De impact op de stad is hetzelfde'

Oud-Feyenoorder schrijft geschiedenis: 'De impact op de stad is hetzelfde'

Oud-Feyenoorder Diego Biseswar schreef afgelopen week geschiedenis door met PAOK Saloniki landskampioen van Griekenland te worden. Daarmee doorbrak de aanvaller de hoofdstedelijke dominantie in Griekenland voor het eerst in twintig jaar. Biseswar zelf is middelpunt van de belangstelling, als clubtopscoorder had hij een groot aandeel in het kampioenschap.


Biseswar weet niet wat hij mee maakt in Griekenland. “Ik liep hier op straat met mijn kinderen en ze bleven me maar knuffelen”, vertelt Biseswar lachend in gesprek met Voetbalzone. De aanvaller die ooit voor Feyenoord speelde is een belangrijke kracht in Griekenland en hij is de eerste Nederlander die kampioen van de Griekse competitie is geworden. PAOK won voor de derde keer de landstitel en de eerste sinds 1985.

Biseswar die zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij Feyenoord zette, weet dat de vergelijking met het kampioenschap van de Rotterdammers snel gemaakt is. “Het is iets anders dan bij Feyenoord, maar de impact op de stad is wel hetzelfde. Het leefde op dezelfde manier.” Toch werden de overwinningen steeds moeizamer voor PAOK, maar dat kwam volgens Biseswar mede door de druk vanuit de stad. “Ik ben een nuchtere Nederlander, dus voor mij is alles alleen maar positief. Ik wil lekker voetballen en mijn ding blijven doen, want wat is druk? Begrijp je? We moesten het gewoon tot een goed einde brengen, we hebben een fantastische selectie en zijn hier in Griekenland moeilijk te verslaan. We leefden van wedstrijd tot wedstrijd, ook doordat we lang nog in de Europa League en de beker actief waren. Hoe langer het seizoen duurde, hoe sterker we ons voelden en hoe meer we gingen denken dat de landstitel haalbaar was.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast8666668423

Je plaatst een bericht als Gast8666668423