Van Persie wijst Tottenham op zwakke plekken Ajax

Van Persie wijst Tottenham op zwakke plekken Ajax

Dat voetbal niet logisch is, dat weten we al lang. Hoe kan het bijvoorbeeld dat Feyenoord - in een uiterst pover seizoen - Ajax in de Kuip met 6-2 van de mat speelt, waar de Amsterdammers inmiddels zijn doorgedrongen tot de halve finale van de Champions League. Dat Feyenoord een goede prestatie leverde tegen Ajax staat buiten kijf, vandaar dat de aanvoerder van Feyenoord de tegenstander van Ajax tipt om de Klassieker eens goed te bekijken.


Robin van Persie laat in Voetbal International weten dat de Klassieker in de Eredivisie tegen Ajax bij hem op nummer één staat sinds zijn terugkeer in Rotterdam. De finale van de KNVB Beker tegen AZ komt op plek twee. Van Persie: 'De bekerfinale van vorig jaar was mooi, omdat ik ook nog effe een goaltje meepikte, maar Ajax-thuis dit seizoen… Ook geweldig'.

De aanvoerder van Feyenoord zag de overwinning op Ajax wel aankomen. In de aanloop naar De Klassieker voelde hij een enorme, focus, werklust en wilskracht in de ploeg. 'Het gevoel dat ik had, wás goed, we hadden er in de aanloop alles voor gedaan en dan is het prachtig als dat dan samenvalt in het veld'.

En zo kan deze wedstrijd een inspiratiebron zijn voor Tottenham Hotspur, die in de Champions League de hoofdstedelingen uit de finale gaan proberen te houden. De recordinternational van Oranje tipt de Engelsen om naar de thuiswedstrijden tegen Ajax te gaan kijken. Hij vindt dat Feyenoord als één van de weinige ploegen de zwakke plekken van Ajax blootlegde. Ook in de halve finale van de beker lukte dat bijna, maar daar ging het na een onfortuinlijk moment tóch mis. 'Daarom denk ik dat Tottenham Hotspur wel de beelden zal gaan bekijken van onze competitiewedstrijd tegen Ajax', aldus Van Persie.

Lees meer over:

Discussieer mee! 176 reacties

Gast262934769

Je plaatst een bericht als Gast262934769