'Dan is Feyenoord knock-out geslagen door de UEFA'

'Dan is Feyenoord knock-out geslagen door de UEFA'

Het lijkt er steeds meer op dat Feyenoord financieel verder achterop raakt bij Ajax en PSV. Ajax bereikte gisteren de halve finale van de Champions League, wat een flink bedrag extra in het laatje brengt.


Voetbal International rekende uit wat dit betekent voor de Nederlandse competitie, en dus ook voor Feyenoord. Een snelle rekensom leert ons dat Ajax dit seizoen al 79 miljoen euro van de UEFA krijgt vanwege de resultaten in de Champions League, 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong, door de verkoop aan Barcelona. De Amsterdammers hebben een begroting van 90 miljoen euro en ook nog eens een eigen vermogen van 179 miljoen euro. Volgens Voetbal International is het een wonder dat PSV nog op gelijke hoogte staat met Ajax in de competitie. Ook de Eindhovenaren doen het financieel goed. Er is recent nog een deal gesloten met de grote bedrijven in de regio Eindhoven.

Feyenoord lijkt financieel steeds verder achterop te raken, want ook PSV heeft dit seizoen veel geld verdiend aan de Champions League. 'Kortom, als we de nieuwe situatie op Nederland projecteren, dan is Feyenoord, de landskampioen van 2017, knock-out geslagen door de UEFA', schrijft Voetbal International. 'Daar gaat geen Jaap Stam of nieuwe Martin van Geel verandering in brengen.'

Feyenoord heeft een begroting van 67 miljoen euro. Toch is er dit seizoen weinig geld in het laatje gekomen omdat de Rotterdammers snel zijn uitgeschakeld in Europa.

Lees meer over:

Discussieer mee! 238 reacties

Gast4479869455

Je plaatst een bericht als Gast4479869455