Internationaal podium voor Vilhena en Berghuis: 'Clubs die geïnteresseerd zijn kijken naar een hele carrière'

Internationaal podium voor Vilhena en Berghuis: 'Clubs die geïnteresseerd zijn kijken naar een hele carrière'

Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International is niet verrast dat Tonny Vilhena en Steven Berghuis bij de selectie van het Nederlands Elftal zitten, en dat Kenneth Vermeer mag thuisblijven tijdens de interlandperiode.


"Vermeer was geblesseerd en heeft afgelopen weekend niet gespeeld. Dus dat verbaasd mij niet", zegt Krabbendam op de site van Voetbal International. "Wat me dan wel een beetje verbaasd is dat Steven Berghuis bij de selectie zit. Hij krijgt wel wat kritiek bij Feyenoord. Als het elftal niet draait zie je aan Berghuis altijd dat hij wat met zijn hoofd loopt te zwaaien en dat zijn schouders hangen."

Toch zijn er argumenten die in het voordeel spreken van Berghuis, zegt Krabbendam. "Als je de statistieken ziet is het wel terecht dat hij erbij zit. En hij is nog steeds één van de gevaarlijkste aanvallers bij Feyenoord, met zijn goals en assist. En de bondscoach stuurt hem na topwedstrijden altijd een appje. Berghuis weer exact wat beter moet."

Dat Vilhena bij Oranje zit, is al lang niet meer een verrassing. "Hij maakt standaard deel uit van de selectie van Oranje", zegt Krabbendam. "Koeman kent hem, heeft hem ooit laten debuteren. Hij weet dat Vilhena de ideale speler is om met een boodschap het veld in te sturen, als dat nodig is. Hij voetbalt makkelijk mee en brengt power in een elftal. Zo'n speler heb je er als bondscoach graag bij."

Internationaal podium

Volgens Krabbendam is het voor Vilhena en Berghuis belangrijk om zich bij het Nederlands Elftal in de kijker te spelen, nu Feyenoord niet actief is in Europa.
"De spelers beperken zich tot de competitie, en af en toe en bekerwedstrijd. Internationale wedstrijd is wat je wil als speler, dan kun je je onderscheiden. Natuurlijk is dat een kans voor Berghuis, natuurlijk kan VIlhena zich laten zien."

"Maar clubs die geïnteresseerd zijn kijken naar een hele carrière, niet naar één seizoen. Dan is Berghuis wel een speler met een doorlopend contract die een substantieel bedrag waard is. Voor VIlhena geld eigenlijk hetzelfde. Al heeft hij na dit seizoen nog een éénjarig contract, dus die gaat Feyenoord niet heel veel geld meer opleveren", aldus de sportjournalist.

Discussieer mee! 18 reacties

Gast9015157055

Je plaatst een bericht als Gast9015157055