'Overall scoort Van Geel over acht seizoenen Feyenoord een dikke voldoende'

'Overall scoort Van Geel over acht seizoenen Feyenoord een dikke voldoende'

Bij Feyenoord lagen de verhuisdozen voor de deur. Er zijn supporters die het tijd vinden dat Martin van Geel vertrekt bij Feyenoord en probeerden dat op een ludieke manier te laten blijken. Valentijn Driessen van De Telegraaf wijdt een column aan Martin van Geel en zijn functioneren.


Driessen merkt dat directeur Jan de Jong volledig achter Van Geel staat. “Volgens directeur Jan de Jong houden hij en Van Geel elkaar regelmatig de spiegel voor en ziet De Jong geen reden waarom de technisch directeur moet vertrekken. Volgens hem moet Van Geel de kans krijgen zich te revancheren voor dit dramatisch verlopende seizoen, wat trainer Giovanni van Bronckhorst er zelfs toe heeft bewogen te stoppen. In ieder geval heeft Van Geel van alle verantwoordelijke gremia binnen Feyenoord een sleutelrol mogen vertolken bij de aanstelling van Jaap Stam.”

Van Geel kwam niet op het makkelijkste moment naar De Kuip. “Van Geel kwam naar De Kuip toen Feyenoord als 10e (!) eindigde met directeur Leo Beenhakker en trainer Mario Been. Sindsdien won Feyenoord een landstitel, eindigde tweemaal als tweede, tweemaal als derde, eenmaal als vierde, zesde, staat nu derde en won twee KNVB-bekers en twee Johan Cruijff Schalen.”

Daarnaast zijn er meer meetpunten waar een technisch directeur op wordt afgerekend. “Zoals transferbalans, kwaliteit van aankopen, doorstroming eigen jeugd, beleidskeuzes met betrekking tot de scouting, jeugdopleiding, accommodatie en Jong Feyenoord. Overall scoort Van Geel over acht seizoenen Feyenoord een dikke voldoende. Een kans op eerherstel ligt daarom voor de hand. Opstappen niet. Mocht Van Geel zich uiteindelijk gedwongen voelen te vertrekken vanwege externe, niet voetbaltechnische factoren bij Feyenoord, dan zou dat triest zijn.”

FR-Fans.nl mini poll

Klopt dit of zien jullie het anders?

0 stemmen

Discussieer mee! 67 reacties

Gast6414686236

Je plaatst een bericht als Gast6414686236